Gündem

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan'dan "yabancı işçi" tepkisi: Bu bizi sonu olmayan bir yolculuğa götürür

"Demografik ve sosyolojik yapıyı sıkıntıya sokacak nüfuslaşmaya karşıyız"

görsel temsilidir

26 Eylül 2023 12:25

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıklayan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan'dan artan yabancı işçi istihdamıyla ilgili dikkati çeken açıklamalar geldi.

Bazı sanayiciler arasında dile getirilen “mülteciler giderse çalıştıracak eleman bulamayız, sanayide çöküş olur” söylemleri hakkında görüşü sorulan Bahçıvan, “Türkiye’nin sadece emekten rekabet gücü yaratma adına gelecek demografik ve sosyolojik yapısını sıkıntıya sokacak ve tehdit altına alacak olan bir nüfuslaşmaya biz İSO olarak net olarak karşıyız” dedi.

Türkiye’nin sanayisine nitelik, akıl ve değer katacak olan yabancı işçiler konusunda sıkıntı olmadığını ancak nitelik getirmeden sadece emeğe dönük boyutuyla yabancıların ekonomiye destek katmasını doğru bulmadıklarını belirten Bahçıvan, “Bu bizi sonu olmayan bir yolculuğa doğru götürür” değerlendirmesinde bulundu.

“Böylesi bir gidişatın Türkiye’yi sonu olmayan bir dehlize götürme riski var” diyen Bahçıvan, sadece emeğe dayalı rekabet gücü oluşturmanın gelecek nesilleri yük altında bırakacağını, kimsenin bunun mesuliyetini alamayacağını vurguladı.