Gündem

İstanbul Rize Masası'nda dayanışma kahvaltısı: Bursları artırmamız, barınma sorunlarına çözüm bulmamız lazım

09 Ekim 2023 16:09

İstanbul Rize Masası, İstanbul’da üniversite kazanan Rizeli öğrencilere burs desteği sağlamak için bir dayanışma kahvaltısı düzenledi. Toplantıya ilgi büyüktü. Katılımcılar arasında CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Sol Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Rize Masası Yürütme Grubu Üyesi Alper Taş, Emek Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Ali Hacıibrahimoğlu da vardı.

Açılış konuşmasını İstanbul Rize Masası Başkanı Necati Ekşi yaptı. Ekşi, dayanışma kahvaltısına katılan ve destek veren herkese teşekkür ettikten sonra şunları söyledi:

“İstanbul Rize Masası muhalif bir masadır. Rizeli muhalifler, demokratlar, yurtseverler, sosyalistler, sosyal demokratlar hepimiz bu masada bir aradayız. Amacımız örgütlü olmak. Örgüt yoksa kaybedersiniz. Örgütlü bir toplum yaratmak için İstanbul Rize Masası dört yıldır mücadelesine devam ediyor. Ülkemiz çok zor durumda. Muhalif olan herkesin sesini kısmaya çalışan bir siyasi iktidar var. Biz İstanbul Rize Masası olarak laik, demokratik bir Cumhuriyet’ten yanayız. Toplumda barışı, kardeşliği, insan haklarını sağlamak ve daha iyi bir yaşam için bir araya geliyoruz. Masamız hiçbir örgüte bağlı değildir.”

"Barınma sorunlarına çözüm bulmamız lazım"

46 yıl sonra Rize’den milletvekili seçilen CHP’li Tahsin Ocaklı da “Yapacağımız çok iş var” ifadelerini kullandı.

Ocaklı, şöyle konuştu:

“Eğitim tek sorunumuz değildir. Bursları büyük miktarda artırmamız lazım. Barınma sorunlarına çözüm bulmamız lazım. Elbette yapacağımız çok iş var. Ama şunu bilelim, belediyelerimizin sayısı artıkça gücümüz de artacaktır. Batı’da var olan belediyelerimizi koruyup yerine yenilerini eklemek, Rize’de de özellikle bir olan (Fındıklı) belediyemizin sayısını çoğaltmak gibi bir ödevimiz var.”

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Ş. Çervatoğlu da “Biz imece kültürüyle bir yerel yönetim anlayışını sürdürüyoruz. Belediyemizi MECİ ile yönetiyoruz. MECİ, ‘Karşılık beklemeden, insanlık adına, doğamız yararına, insanlığa hizmet etmektir. Burası da bir MECİ ve biz de buna katkıda bulunacağız” dedi. Çervatoğlu ekonomik krizin bu kadar yıkıcı olduğu bir ortamda dayanışmanın önemine dikkat çekti ve “MECİ büyütür” diye konuştu.

“Dünyayı kadınlar kurtaracak”

Sol Parti Meclis Üyesi Alper Taş, “Dünyayı kadınlar kurtaracak” diyerek sözlerine başladı. Taş, “Kadınların önünün daha fazla açılacağı bir siyasete ve Türkiye’ye inanıyoruz. Bu bir dayanışma kahvaltısı. Burs kahvaltısı. Tabii öğrencilerimizin burslara ihtiyacı olmadığı bir ülke için mücadele ediyoruz. Parasız bir eğitim anlayışıyla mücadele ediyoruz. Dayanışmayla, birbirimize kuvvet olacağız, güç olacağız. Bursların daha fazla olabilmesinin ve masamızın daha etkili olmasının yolu masanın örgütlendirilmesinden geçiyor. Amacımız Rize Masası’nı ilçe ayaklarıyla güçlendirmek. Artık ilçe masalarımızı kurma zamanı. Oradan seçeceğimiz temsilcilerle masanın İstanbul örgütlenmesini tamamlayıp bu faaliyetimizi örgütlü bir faaliyet haline getireceğiz. İki görevimiz var. 1. İstanbul’daki Rizeliler arasında örgütlenmek. 2. Rize’deki siyasete, sosyal, kültürel, ekonomik hayata demokratik, laik, eşitlikçi, özgürlükçü bir perspektifle dokunmak" dedi.