Gündem

İstanbul Küçükçekmece'de AKP seçim çalışmasına silahlı saldırı: Erdoğan, bir kişinin yakalandığını açıkladı

"Saldırganlardan bir tanesi yakalandı, diğerleri de yakalanacak"

11 Şubat 2024 14:49

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Mitingi'nde AKP Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirtti. Erdoğan, bir saldırganın yakalandığını açıkladı.

Gerçekleştirilen saldırıyı lanetleyen Erdoğan,  şu ifadeleri kullandı:

"Dün Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşa şifalar diliyorum. Gerekli tahkikat yürütülmektedir. Türkiye'nin bir güvensizlik ortamına sürüklenmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Milletimizin canına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Siyaset kurumunun bu konudaki sorumlu tavrını takdirle karşıladığımız ifade etmek istiyorum. Saldırganlardan bir tanesi yakalandı, diğerleri de yakalanacak."

TIKLAYIN-Erdoğan: Bizde CHP’li belediye başkanları gibi “Oy yoksa hizmet de yok” diye milleti açık açık tehdit etmek olmaz

Ne olmuştu?

Geçen gün, İstanbul Kanarya'da AKP'li Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması yaptığı bölgede, beyaz bir araç içinde sokağa gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saat 16.30 sıralarında düzenlenen saldırıda sokakta bulunan 32 yaşındaki Ebru Güneş isimli kadının yaralandığını açıklamış Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıya ilişkin olarak, "Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır." mesajını vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır yaralanan vatandaşın yoğun bakıma alındığını duyurdu.

TIKLAYIN-AKP'li Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmasında silahlı saldırı: 1 ağır yaralı