Kültür-Sanat

İstanbul Kitap Fuarı: TGC Başkanı Turgay Olcayto kitaplarını imzaladı

08 Aralık 2022 19:40

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, devam eden TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na dün (7 Aralık) katılarak kitaplarını imzaladı.

11 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan İstanbul Kitap Fuarı'nda her gün farklı yayınevlerinin yazarlarının okuyucularla buluşmaya devam ediyor. 

“Sahi Siz Hangi Taraftaydınız?, Güneşin Düşmanları, Üzgün Sardunyalar, Hayatın Renkleri olmak ve Çok Bilmişler Korosu” isimli beş kitabın sahibi TGC Başkanı Olcayto da  fuara katılarak, kitapseverlerin kitaplarını imzaladı. 

Dilkitap Yayınları standında okurlarıyla bir araya gelen Turgay Olcayto fuara olan ilginin çok önemli olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Her gün biraz daha dijitalleşen dünyada, ülkemde özellikle gençlerin kitap fuarlarına gösterdikleri ilgi doğrusu benim için bir umut kaynağı oldu. Kağıdın, bir metni kitaptan okumanın, ya da her sabah bir gazeteye göz atmanın ne kadar değerli olduğunu gençlere anlatmamız gerekiyor. Bunun için de kitap fuarları büyük bir fırsat. Sansürle, oto sansürle sınırlanan günlük yaşantımızdaki mutsuzluğumuzu ve güzel sanatlara erişmekteki güçlüğümüzü kitaplarla aşıyoruz. İçinde bulunduğumuz korku ikliminden çıkıp, gazetecilerin haber yazma ve kitap okuma açısından daha etkin olacağı bir ortama dönüştürmeliyiz ülkeyi.”