Gündem

İstanbul'da okul müdürünü silahla vurarak öldüren 17 yaşındaki lise öğrencisi tutuklandı

08 Mayıs 2024 14:15

İstanbul Alibeyköy'de özel bir okulda okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldüren 2006 doğumlu lise öğrencisi Y.K. tutuklandı.

Eyüpsultan ilçesine bağlı Alibeyköy semtinde dün sabah saatlerinde yaşanan olayda Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Oktugan (74), 5 ay önce diğer öğrencilerin eğitimlerini engelleyecek şekilde disiplinsiz davranışları nedeniyle uzaklaştırma cezası alan 2006 doğumlu Y.K. tarafından odasında silahla vurularak ağır yaralanmış, hastaneye kaldırılan Oktugan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Olay eğitim dünyasında büyük üzüntü yaratırken, aslen Iraklı bir ailenin çocuğu olan ve Türk vatandaşlığı aldığı öğrenilen Y.K., Eyüpsultan Çocuk Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi "suça sürüklenen çocuk" olarak alınan Y.K., "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. 

Şüpheli tutuklandı 

Y.K., çıkarıldığı hakimlikçe "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Tabancayı 10 bin liraya aldım"

Y.K., ifadesinin devamında ise aynı mahalleden okul arkadaşı G.A'yı gördüğünü belirterek, "O okulda okuyan birini görünce yaşadığım bu olay aklıma geldi. Tekrar sinir oldum. İbrahim Oktugan'ın hâlâ okulda olup olmadığını sordum. Günay da bana, halen orada çalıştığını söyledi. 'Gelip dövsem iyi olmaz mı?' dedim. O da 'Çok iyi olur kanka, karnına vurursun' dedi. Hatta 'Bacağına vurursan ölmez, karnına sık' dedi. Ben de 04.05.2024 günü Gaziosmanpaşa'da Mehmet Koçak isimli şahıstan 10 bin lira karşılığında aldığım tabanca ile olay günü gitmeye karar verdim" sözleriyle cinayeti tasarlama sürecini anlattı.

Evlerinden "börek alacağım" diye çıkıp doğrudan okula gittiğini ve müdürün odasına girdiğini belirten Y.K.'nın ifadesinin devamında "Müdür beni görünce ayağa kalktı. Amacım ayaklarından vurmaktı. Ama bir anda kolunu dirseğini kırıp kendi yüzüne doğru havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. 2 tane mermim vardı. İkisi de karnına geldi. Ben odaya girdiğimde aramızda yaklaşık 3-4 metre mesafe olabilir. Çok yakın değildik net olarak hatırlamıyorum. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim" dedi.

Avukat, tedavinin devamı için serbest bırakılmasını istemişti

İfade sürecinde söz alan avukatın ise Y.K.'nın şubat ayında geçirdiği trafik kazası nedeniyle kafatasında çatlaklar olduğunu, travmaya dayalı kırmızı reçete ilaç kullanmakta olduğunu belirterek, "Tedavi görmesi dolayısıyla daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz. Raporlarını dosyasına sunacağız. Kendisi öğrencidir. Kaçma ve delil karartma ihtimali bulunmamaktadır. Bu nedenle serbest bırakılmasını, tutuksuz yapılacak soruşturma sonunda suç kastı olmadığından takipsizlik kararı verilmesini talep ediyorum" dediği kaydedildi.

TIKLAYIN - Vali Gül'den İstanbul'da öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülen okul müdürüyle ilgili açıklama

TIKLAYIN - İstanbul'da lisede dehşet: Okuldan atılan öğrenci, müdüre kurşun yağdırdı

TIKLAYIN - Öğrencisi tarafından vurulan okul müdürü Oktugan yaşamını yitirdi

TIKLAYIN - Okul müdürünün öldürülmesine karşı eğitim sendikalarından çağrı: Öğretmenler 10 Mayıs'ta iş bırakacak