Gündem

İstanbul'da bahçesinde yangın çıkan Kuran Kursu ruhsatsızmış!

Yatılı kalan 25 öğrenci yangından zor kurtulmuştu

05 Ocak 2024 10:24

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kuran kurslarının sayısı artarken ruhsatsız şekilde faaliyetini sürdüren ve denetlenmeyen Kuran kurslarına ilişkin de her geçen gün yeni ayrıntılar açığa çıkıyor. Son olarak İstanbul’da bulunan ve geçen günlerde çıkan yangınla gündeme gelen Kuran kursunun, ruhsatsız olduğu açığa çıktı.

Yatılı 25 öğrenci 

Sultanbeyli’de Battalgazi Mahallesi Akıncılar Caddesi’nde bulunan Halidiye İlim Yayma Kuran Kursu’nun bahçesindeki barakada önceki gün yangın çıktı.

Kuran kursunun yakınlarında hurda eşyaların bulunduğu bir alanda kimliği belirsiz kişiler tarafından atılan ateş kaynağı sonucunda çıktığı değerlendirilen kursun bahçesinde çıkan yangın, kısa sürede kurs binasının çatısına da sirayet etti. Kursta yatılı kalan 25 kişi, yangın nedeniyle kendi imkânlarıyla dışarı çıkabildi. Ekiplerce söndürülen yangın nedeniyle kurs binasında hasar oluşurken Kuran kursunda yatılı olarak 25 öğrencinin kaldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

"Ruhsatsız" Kuran Kursu

BirGün’den Uğur Şahin'in haberine göre;  Sultanbeyli’de Battalgazi Mahallesi Akıncılar Caddesi’nde bulunan Halidiye İlim Yayma Kuran Kursu’nun  ruhsatı bulunmuyor. 

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde özel okul ve kurs açılışı için kimi belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Bu belgelerden birini de binada yangına karşı gerekli önlemlerin alındığına ilişkin itfaiye müdürlüğünden alınan rapor oluşturuyor. Bu kapsamda itfaiyeye başvuruda bulunulması, itfaiye görevlilerinin de binaya ilişkin bir rapor hazırlaması gerekiyor. Ancak Halidiye İlim Yayma Kuran Kursu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı İstanbul İtfaiyesi’ne yapılmış herhangi bir başvurunun bulunmadığı öğrenildi. Bu raporun alınmamış olması, Kuran kursunun ‘ruhsatsız’ şekilde faaliyetini sürdürdüğünü gösteriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden yapılan parsel sorgulamasında da söz konusu alanın “bahçe” olarak kayıtlı olduğu görülüyor.