Gündem

İstanbul Adalet Sarayı'nda terör eylemi: Gözaltı sayısı 94'e yükseldi

Vatandaşların binaya girişleri, polis ve özel güvenlik görevlilerinin sıkı kontrolleri

08 Şubat 2024 10:46

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin devam eden soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Bugün itibarıyla gözaltı sayısı 94'e yükseldi.

Operasyonlar devam ediyor

Adalet Sarayı'nın önündeki polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin devam eden soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Saldırının ardından harekete geçen ekiplerin İstanbul'un bir çok ilçesinde devam eden operasyonlarında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 94'e yükseldi.

Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırının faillerinin Esenyurt'tan adliyeye metrobüsle geldikleri belirlenmiş, polislerin, GBT kontrolü sırasında başlayan çatışma sonucu karşılık vermesiyle etkisiz hale getirilen biri kadın iki saldırganın üzerlerinde ve çantasında 48 tabanca mermisi, 56 plastik kelepçe, bomba süsü verilmiş bir düzenek, bandaj, örgütsel içerikli pankart ile 2 biber gazı ele geçirilmişti.

Saldırı, bir vatandaşın ölümüne, 3'ü polis 6 kişinin de yaralanmasına yol açmış ve etkisiz hale getirilen  saldırganların DHKP/C üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.

TIKLAYIN - Çağlayan Adliyesi’nde terör eylemi: Saldırganlar içeri girmeyi başarsaydı kimi kaçıracaktı?