Dünya

İsrailli heyet, Gazze'de ateşkes ve rehine takası görüşmeleri için Paris'e gidiyor

Paris görüşmeleri öncesinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail'in "rehine müzakerecilerine verilen yetkiyi genişleteceğini" belirtti

23 Şubat 2024 14:22

T24 Dış Haberler

İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın direktörü David Barnea başkanlığındaki bir heyet, Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerinin "önündeki engeli kaldırmak" için Fransa'nın başkenti Paris'e gidiyor. 

AFP'nin aktardığına göre; heyette yerel güvenlik teşkilatı Şin Bet direktörü Ronan Bar da bulunacak. 

Hamas, siyasi lideri İsmail Haniye'nin Perşembe akşamı Kahire'den ayrıldığını söyledi. Görüşmeler özellikle İsrail'in "saldırganlığına" son verilmesi, yerlerinden edilen insanların geri dönmesi ve esir değişimi konularına odaklandı.

AFP'ye göre, Paris görüşmeleri öncesinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail'in "rehine müzakerecilerine verilen yetkiyi genişleteceğini" belirtti.

Kasım ayı sonunda bir hafta süren ateşkes sonucunda Hamas militanları tarafından kaçırılan 100'den fazla rehine ve İsrail tarafından tutulan 240 Filistinli mahkum serbest bırakılmıştı. 

Ocak ayının sonunda Barnea, ABD'li ve Mısırlı mevkidaşlarının yanı sıra Katar başbakanı ile çatışmalara yeni bir ara verilmesini görüşmek üzere Paris'e gitmişti.