Dünya

İsrail, Şam'a hava saldırısı düzenledi: Hayatını kaybedenler var

19 Şubat 2023 08:33

Suriye’nin başkenti Şam’da Suriye Bakanlar Konseyi ve Dışişleri Bakanlığı’nın bulunduğu bölge Kafar Souseh’e hava saldırıları düzenlendi. İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında en az 15 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam’ı hedef alan saldırıların İran kültürel merkezi yakınında gerçekleştiğini, siviller dahil olmak üzere en az 15 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Suriye Savunma Bakanlığı ise ilk belirlemelere göre beş kişinin yaşamını yitirdiği, 15 yaralı olduğunu söyledi.

İsrail ordusu saldırı hakkında açıklama yapmayı reddederken saldırının belli bir kişiyi hedef alıp almadığı bilinmiyor.

İran’ın desteklediği Hizbullah’ın üst düzey komutanı Imad Mougniyeh, 2008 yılında Kafar Souseh’te bir bombalı saldırı sonucu öldüürlmüştü. 

İsrail, yaklaşık on yıldır komşu Suriye'de İran destekli olduğundan şüphelenilen silah transferlerine ve personel konuşlandırmalarına karşı hava saldırıları düzenliyor. 

Batılı istihbarat kaynakları, İran'ın son yıllarda Suriye'deki askeri varlığını genişlettiğini ve komutası altındaki binlerce milis ve yerel paramiliter grupla devlet kontrolündeki bölgelerin çoğunda nüfuz sahibi olduğunu söylüyor.