Dünya

İsrail Ordu Sözcüsü: Kara kuvvetleri, gece boyunca Gazze Şeridi'nde sınırlı baskınlar gerçekleştirdi

Hagari ayrıca ordunun savaşın başlangıcından bu yana Güney Lübnan'daki 20 Hizbullah hücresini ortadan kaldırmak için saldırılar düzenlediğini aktardı

23 Ekim 2023 12:06

T24 Dış Haberler

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bugün gerçekleştirdiği basın brifinginde gece boyunca Gazze Şeridi'ne sınırlı kara operasyonları düzenlediklerini duyurdu. Hagari, İsrail ordusunun Hamas militanlarını hedef almak ve rehineleri aramak için bölgede "sınırlı" baskınlar düzenlediğini söyledi.

TIKLAYIN | NYT: ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtını ertelemesini tavsiye etti

Reuters'ın haberine göre; İsrail ordu sözcüsü Hagari, kara kuvvetlerinin Hamas militanlarıyla mücadele etmek ve esirleri kurtarmak için gece boyunca Gazze Şeridi'ne sınırlı saldırılar düzenlediğini duyurdu. Hagari, hava saldırılarının ise daha geniş çaplı bir Hamas'ın toplandığı yerlere odaklandığını söyledi. 

Hagari ayrıca, ordunun savaşın başlangıcından bu yana güney Lübnan'daki 20 Hizbullah hücresini ortadan kaldırmak için saldırılar düzenlediğini aktardı. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Ordu Sözcüsü, Hamas'ın elindeki teyit edilen esir sayısının ise 222'ye yükseldiğini açıkladı. 

İsrail-Hamas savaşı, 17. gününe girerken İsrail ordusunun Gazze'ye başlatması beklenen kara harekâtıyla ilgili belirsizlikler sürüyor. ABD'nin, Hamas'ın elindeki 212 rehinenin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'den kara harekâtını ertelemesini tavsiye ettiği ileri sürülmüştü. The New York Times (NYT) haberinde, ABD'nin, İran destekli grupların olası saldırılarına hazırlanmak için de zaman istediği kaydedilmişti.