Dünya

İsrail'den Cenin'e hava ve kara saldırıları: En az 5 Filistinli öldürüldü

03 Temmuz 2023 10:43

T24 Dış Haberler

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Cenin Mülteci Kampına hava saldırısı düzenledi. Yetkililer ve bölgede yaşayanlar, saldırılarda en az 5 Filistinlinin öldüğünü ifade etti. 

Al Jazeera'nın aktardığına göre Cenin'de yaşayanlar, bölgeye pazartesi sabahı en az 10 hava saldırı yapıldığını belirtti. Görgü tanıklarına göre onlar İsrailli zırhlı araçtan oluşan bir konvoy, sığınmacı kampını çevreleyerek kara operasyonu da yapı evler ile yollara zarar verdi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenin'de Sameeh Abu al-Wafa, Hussam Abu Theeba, Aws al-Hanoun ve Nour el-Din Marshoud isimli 4 vatandaşın öldürüldüğünü belirtti. Bakanlığın verdiği bilgiye göre dördü de ya göğsün ya da kafasından vuruldu. Kampa yapılan saldırıda ayrıca 27 Filistinlinin daha yaralandığı ve 8'inin durumunun kritik olduğu bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı, 21 yaşındaki Mohammad Hasanein'in de Ramallah şehrinin irişinde öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusunun, pazartesi sabahı kampı kuşatmaya devam ettiği ve tüm girişleri traktörlerle kapadığı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı saldırıyı "barbarca" diye nitelendirdi ve kınadı. Açıklamada İsrail'in "savunmasız sivilleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını, camileri, evleri ve altyapıyı hedef aldığı belirtildi. Açıklamada ABD ve uluslararası kamuoyunun müdahalesi istendi.