Dünya

İsrail askerleri Cenin’den çekilirken Netanyahu: Operasyonlarımız tek seferlik olmayacak

05 Temmuz 2023 11:22

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cenin bölgesindeki bir İsrail askeri karakolunu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Şu anda operasyonumuzu tamamlıyoruz, Cenin’deki kapsamlı operasyonumuzun tek seferlik olmayacağını söyleyebilirim” diye konuştu. Netanyahu, “terörizmi" gördükleri her yerde yok edeceklerini söyledi.

Associated Press’ten alınan bilgilere göre, Cenin saldırısının işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin 20 yıl önceki işgalinden bu yana yapılan en kapsamlı operasyon olduğu belirtildi. 2022'nin başlarından beri İsrail işgal altındaki Batı Şeria’da baskınlar düzenliyordu. Filistin Yönetimi’nin terörizmle mücadelede çok zayıf kaldığını iddia eden İsrail tarafı düzenlenen baskınların Filistinli militanları caydırma amaçlı olduğunu belirtti.

Filistinliler, çatışmaların 56 yıllık işgalin ve İsrail ile herhangi bir siyasi sürecin olmamasının kaçınılmaz sonucu olduğunu söyledi. Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da artan inşaatlara ve aşırılık yanlısı yerleşimcilerin uyguladığı şiddete de dikkat çektikleri aktarıldı.

 

TIKLAYIN | İsrail Cenin'den çekilirken savaş uçakları Gazze Şeridi'nde Filistinli gruplara ait mevzileri hedef aldı

TIKLAYIN | İsrail güçleri Cenin'den çekilmeye başlarken Gazze'den roketler ateşlendi