Spor

İspanyol doktor değerlendirdi: Arda Güler sahalardan ne kadar uzak kalacak?

30 Temmuz 2023 11:01

İspanya’nın en ünlü doktorlarından ve sporcu yaralanmaları konusunda uzman olan Pedro Luis Ripoll, Real Madrid'in ABD kampından ayrılarak Madrid'e dönen Arda Güler'in sahalara dönmesinin aylar sürebileceğini ifade etti.

İspanya'nın önde gelen spor yayınlarından Marca'ya konuşan Ripoll, "Bu durumda, 18 yaşındaki genç sporcu Arda’nın ciddi bir sakatlığı olduğunu söyleyebiliriz. Menisküs, futbolcunun geleceği için hayati bir öneme sahiptir; çünkü dizdeki kıkırdakları koruyan ve futbolda genç sporcular için önemli bir eklem koruyucu unsurdur" diye konuştu. 

"Özellikle futbolcu ve genç sporcularda beş yıl ve on yıl gibi ileriye dönük bakıldığında bu büyük bir önem taşır" diyen Ripoll, "Eğer sakatlık gerçekten ciddiyse, tıbbi literatürde belirtilen tek bir çözüm vardır, o da menisküsün dikilmesi, yani menisküsün tekrar kapsülünü saran duvara dikilmesidir. Bu süreçte iyileşme süresi yaklaşık beş ay olabilir.” ifadelerini kullandı.

Real Madrid dün, kısa bir süre önce 20 milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler'in menisküs sakatlığı yaşadığını duyurdu.

Antrenmanda sakatlanan Güler, Real Madrid'in oynadığı Milan ve Manchester United maçlarını kaçırmıştı.