Dünya

İspanya'nın arama kurtarma ekipleri bölgeden paylaştı: Yiyeceğe para vermemize izin vermiyorlar; bütün insanlar acil durum ekiplerine döndü

09 Şubat 2023 12:44

T24 Dış Haberler

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem felaketinin ardından yardım için Türkiye’ye gelen İspanya’nın arama kurtarma ekipleri, bölgedeki vatandaşların yiyecekler için para ödemelerine izin vermediğini anlatarak “Unutmayın, kahramanlar onlar” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’deki deprem arama kurtarma çalışmaları içinde yer alan onlarca ülkeden biri olan İspanya’nın arama kurtarma ekipleri, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. 

Paylaşımda deprem bölgesinde kendilerine verilen pidenin fotoğrafını paylaşan görevliler şunları yazdı:

“Bu yiyecekleri teslim etmemiz için yolda bizi adeta durdurdular... kahvaltı ve tatlı parasını vermemize izin vermiyorlar... bütün insanlar acil durum ekiplerine döndü.

Unutma, kahramanlar onlar.

Biz sadece sizin umudunuz.”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 53 ülkenin arama-kurtarma ekipleriyle beraber sahada olduğunu açıkladı. Şu ana kadar 95 ülkenin yardım teklifinde bulunduğu bildirildi.