Dünya

İspanya Erkek Milli Takımı, kadın futbolcuyu zorla öpen Federasyon Başkanı'nı kınadı

05 Eylül 2023 08:14

T24 Dış Haberler

İspanya Erkek A Milli Takımı, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in kadın milli takımı futbolcusu Jenni Hermoso'yu Dünya Kupası töreninde öpmesini, "kabul edilemez bir davranış" olarak niteleyerek kınadı. 

Pazartesi günü Las Rozas Antrenman Tesisleri'nde düzenlenen sürpriz basın toplantısında İspanya Erkek A Milli Takımı adına kaptan Alvaro Morata, ortak açıklamayı okudu. 

Basın toplantısına Morata'nın yardımcı kaptanları Marco Asensio, César Azpilicueta ve Rodri de katıldı. Açıklama İspanya Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde de yayınlandı.

Açıklamada, "Milli takım, son zamanlarda İspanya futbolunun imajına zarar veren bazı konulara değinmek ister. İlk olarak Kadın Milli Takımımızın Sidney'de Dünya Kupası'nı kazanması nedeniyle gururumuzu dile getirmek ve onları tebrik etmek isteriz" denildi. Elde edilen başarının "tarihi" olduğunu vurgulayan futbolcular, "Bu sebeple başarılarının gölgelenmesi nedeniyle oyunculara üzüntümüzü dile getirmek ve yanlarında olduğumuzu söylemek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Açıklamada, Rubiales şöyle kınandı: 

"Rubiales'in kabul edilemez olduğunu düşündüğümüz davranışını reddediyoruz, yaptıkları temsil ettiği kuruma yakışmadı. Bu sporun temsil ettiği değerlerin sarsılmaz olarak yanında duruyoruz. İspanyol futbolu; saygı, ilham, kapsayıcılık ve çeşitlilikten taraf olmalıdır; hem saha içi hem saha dışındaki davranışlarıyla örnek teşkil etmelidir".

İspanya Milli Takımı, finalde İngiltere'yi 1-0 yenip Kadınlar Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra madalyalarını almak üzere podyuma çıktıklarında Rubiales, Hermoso'yu kafasından tutup izinsiz şekilde öpmüştü. Bu olay, ülkede ve uluslararası futbol çevrelerinde büyük tepki çekmişti.