Dünya

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, istifa etmeyeceğini açıkladı

İspanya Başbakanı Sanchez, bir mahkemenin yolsuzluk iddiaları nedeniyle eşi hakkında ilk soruşturmayı açmasının ardından tüm resmi randevularını iptal ettiğini duyurmuştu

29 Nisan 2024 12:36

T24 Dış Haberler

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, geleceğine ilişkin beş gündür süren spekülasyonların ardından İspanya'nın lideri olarak kalacağını söyledi.

İspanya Başbakanı Sanchez, bir mahkemenin yolsuzluk iddiaları nedeniyle eşi hakkında ilk soruşturmayı açmasının ardından tüm resmi randevularını iptal ettiğini duyurmuştu. 

2018'den beri iktidarda olan Sanchez, iddiaları sağcı medya tarafından düzenlenen bir taciz kampanyası olarak nitelendirdi.

Başbakan olarak devam etmeye değip değmeyeceğini düşünmek üzere görevine ara verme kararı, kendi Sosyalist Partisi için de bir sürpriz olmuştu. 

Sanchez'in eşi Begona Gomez hakkındaki yolsuzluk suçlaması, Miguel Bernad adlı aşırı sağcı bir kişi tarafından yönetilen Manos Limpias (Temiz Eller) adlı örgüt tarafından yöneltildi.

Madrid savcısı, perşembe günü, delil yetersizliği nedeniyle soruşturmanın rafa kaldırılmasını istedi. Manos Limpias da iddiaların doğru olmayabileceğini, zira iddiaların internetteki gazete haberlerine dayandığını kabul etmişti.