Politika

İsmet Berkan: Kılıçdaroğlu kendi kendisine "maceracı söylem peşinde" dedi

Berkan, CHP liderinin NATO ile ilgili sözlerini hatırlattı

31 Mayıs 2022 10:02

Karar yazarı İsmet Berkan, CHP'nin kendi içine tutarlı olan bir dış politikasının olmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun NATO ile ilgili sözlerini hatırlattı. 

"Muhalefet, başta da CHP Türkiye’nin 'en Batıcı' partisi" diyen Berkan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "ABD üslerinin kapatılmasını getirsinler, Meclis’te Kuvayı Milliye ruhuyla evet oyu verelim" ifadesini hatırlatarak, "Yani, Batı karşıtlığında hükümet karşısında eli yükseltti" dedi. 

Berkan, şu ifadeleri kullandı:

"Ama aynı Kılıçdaroğlu geçen akşam da şu cümlelerin altına imza attı:

"Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği gerilimli konjonktürde gündeme gelen NATO’nun genişlemesi konusu da ülkemizin stratejik çıkarlarının gerektirdiği çok boyutlu dış politika perspektifinden ele alınmıştır. Türkiye’nin terörle mücadele bağlamında ortak tavır ve işbirliği konusundaki haklı talepleri sadece NATO üyeliğine baş vuran İsveç ve Finlandiya için değil halihazırda üye olan bütün NATO üyeleri ve esasen bütün BM üyeleri için de geçerlidir. Bir taraftan bu konuda haklı taleplerimiz dile getirilirken diğer taraftan Doğu Akdeniz ve Ege’deki güç dengelerinin aleyhimize değişmesine sebep olacak ve Türkiye’nin çok boyutlu dış politika gerekliliklerine zarar verecek gerilimlerden ve maceracı söylem ve politikalardan uzak kalınmalıdır."

Yani CHP Genel Başkanı kendi kendine 'maceracı söylem peşinde' dedi, bir yerde iktidarın yanı sıra kendi kendini de uyarmış oldu.

Mesele, CHP’nin bunca yıldır kökünden itirazlar dile getirdiği Ak Parti dönemi dış politikasına karşı, başı sonu belli, önceden ilan edilmiş ve kendi içinde tutarlığı olan bir dış politikasının olmamasından kaynaklanıyor. CHP’nin yok da diğer muhalefet partilerinin var mı?"

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - 6'lı masadan 10 maddelik "ilkeler ve hedefler bildirgesi" çıktı

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na NATO tepkisi: Gerçekten siyaseti bu kadar mı bilmiyorsunuz?