Seçim 2023

İsmet Berkan: Kemal Kılıçdaroğlu seçimi birinci turda kazanabilir

11 Mayıs 2023 11:29

Karar yazarı İsmet Berkan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanabileceğini savundu. 

Berkan, yazısında şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun sadece olumlu bir gelecekten söz eden seçim kampanyası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neredeyse sadece negatif söyleme dönen kampanyasını kıyaslayın.

Kılıçdaroğlu zaten cebinde yüzde 46 ile başladığı yarışta kendine yüzde 5 ilave oy toplayamamış mıdır sizce?

Evet, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın alacakları oy miktarı önemli ama kampanya döneminin son iki haftasında bu iki adayın neredeyse görünmez hale geldiği sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bu iki adayın toplamda yüzde 2-3 seviyesine inmesi benim için şaşırtıcı olmayacak.

Tayyip Erdoğan’ın oyları ise çok uzun bir zamandan beri yüzde 41-44 aralığında bir yerde ve ne yukarıya doğru ne de aşağıya doğru kıpırdıyor; orada takıldı kaldı.

Kısacası şu: Aslında Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimi daha birinci turda kazanabilir.

Nitekim, geride kalan hafta sonunda sahaya çıkan anket şirketlerinin yaptığı son araştırmaların sonuçları da Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50 eşiğine gelip dayandığını gösteriyor.

Kaldı şurada 3 gün. Kesin konuşmak, tahmin yapmak yanıltıcı ve yanlış olur ama ortada Kılıçdaroğlu’na dönük bir potansiyel var."