Gündem

İsmail Saymaz: Yunus Emre Göçer 6 Aralık'ta öldükten sonra bile savcılık polise “Evine bakın, ertesi gün getirin” diyor

11 Aralık 2023 01:22

Gazeteci Saymaz, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'ın çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümünden sonra savcılığın polise verdiği talimatı paylaştı. 

Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduktan sonra ülkeden kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'la ilgili adli süreçte bir skandal daha ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaştığı tutanakta, savcılığın, Göçer öldükten 2 gün sonra gözaltı kararı çıkarmak yerine ifadeye çağırma talimatı verdiği görüldü. verdiği talimatta polise verdiği talimatta "Evine bakın, ertesi gün getirin" dendiği, katilin ise halihazırda ülkeden kaçtığı ortaya çıktı.

"Savcılığın katilin kaçtığından haberi yok" diyen Saymaz, sosyal medyadan tutanak paylaşarak şunları yazdı:

"Motokurye Yunus Emre Göçer dosyasında skandal bitmiyor. Göçer, 6 Aralıkta öldükten sonra bile Somali Cumhurbaşkanının oğlu hakkında gözaltı kararı verilmiyor. Savcılık polise verdiği talimatta 'Evine bakın, ertesi gün getirin' diyor. Katilin 2 Aralık’ta kaçtığından haberleri yok!"

"Yargı, Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor!"

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, dünkü yazısında da Mohamud’un Somali Büyükelçiliği’ne ait araçla çarparak, kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olmasını kaleme almıştı.

Saymaz, “Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki motokurye Yunus Emere Göçer’in ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’un katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor” demişti.

Olayın ardından polislerin Nöbetçi Savcı Ahmet Ünal’ı arayarak talimatını sorduğunu ve savcının sözlü talimatında "taksirle yaralama" iddiasıyla soruşturma başlatılmasını, Göçer’in ifadesinin alınmasını ayrıca “Mohamud’un şüpheli ifadesinin alınmasını ve başkaca işlemi yok ise polis merkezi amirliğinden salıverilmesini” uygun gördüğünü yazmıştı. 

Mohamud’un ifadesinde yalan söylediğini ve kamera kayıtlarında kusurlu olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Saymaz, ayrıca Mohamud’a İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 12 Haziran 2022’de iki yıl süreyle geçici ikamet belgesi verildiğinin ortaya çıktığına işaret etmişti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi!

TIKLAYIN - Muhabirin motokuryenin ölümünü sorduğu Adalet Bakanı, "Gündem Filistin" demiş!

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayati riske rağmen serbest bırakılmış: "Kurye can çekişirken, katil uçağa atlayıp kaçmış"