Gündem

İsmail Saymaz: Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada salıverildi

27 Ekim 2023 18:00

Gazeteci İsmail Saymaz, kara para aklama suçundan yargılanan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın tahliye edildiğini duyurdu.

Saymaz, X hesabından, "Eski AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi ve eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, kara para aklama suçundan yargılandığı davada salıverildi. Sedat Peker’in yayınladığı görüntülerden sonra tutuklanan Ban, 13 ay sonra serbest…" dedi.

Eski THK üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olduğu süreçte, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e Taşkesenlioğlu’nun gizlice kayda alınmış görüntülerini verdiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Ban ve Peker hakkında bu konuya ilişkin dava açılmış, Ankara Başsavcılığı’nın Ban hakkında ayrıca “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiasıyla soruşturma yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Peker ile birlikte yargılandığı davadan tahliye olan Ban, aynı gün bu soruşturma kapsamında eski eşi ve çocuklarıyla birlikte gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

TIKLAYIN - Ünsal Ban ve ailesine “Mal varlığını aklama” davası