Gündem

İsmail Saymaz: Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor!

Savcı, Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun salıverilmesini uygun görmüş

10 Aralık 2023 11:04

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’un 40 yaşındaki oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un Somali Büyükelçiliği’ne ait araçla çarparak, kurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olmasını kaleme aldı.

Saymaz, “Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki motokurye Yunus Emere Göçer’in ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Mohamud’un katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor” ifadelerini kullandı.

Olayın ardından polislerin Nöbetçi Savcı Ahmet Ünal’ı arayarak talimatını sorduğunu ve savcının sözlü talimatında taksirle yaralama iddiasıyla soruşturma başlatılmasını, Göçer’in ifadesinin alınmasını ayrıca “Mohamud’un şüpheli ifadesinin alınmasını ve başkaca işlemi yok ise polis merkezi amirliğinden salıverilmesini” uygun gördüğünü yazdı.

Mohamud’un ifadesinde yalan söylediğini ve kamera kayıtlarında kusurlu olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Saymaz, ayrıca Mohamud’a İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından 12 Haziran 2022’de iki yıl süreyle geçici ikamet belgesi verildiğinin ortaya çıktığına işaret etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi!