Gündem

İsmail Saymaz: İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine karşılık terörist listesi sunan Erdoğan'ın önüne Kırmızı Bültenli yeni vatandaşlar konmuş olabilir

31 Ekim 2023 07:51

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 2019’da İstanbul’da ev satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alan, Belçika'nın uyuşturucu baronlarından Boşnak Sani Al Murdaa'nın sağ kolu olduğu belirtilen Flamur Sinanaj’ın iade talebine karşılık Türkiye’nin takındığı tavrı irdeledi.

“Türkiye, vatandaş olduğu gerekçesiyle vermeye yanaşmadı. Her ne olduysa… Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikri değişti. Geçen 2 Ağustos'ta Sinanaj, eşi ve üç çocuğunun vatandaşlığının ‘görülen lüzum üzerine’ iptaline karar verdi. İçişleri Bakanlığı, 4 Ağustos'ta vatandaşlıklarını iptal etti” diye yazan Saymaz, şunları kaydetti:

“Türkiye, üç yıl önce aile boyu vatandaşlık verdiği ve geçen yıl Belçika'ya iade etmediği Sinanaj'ı neden birdenbire sildi? İddia o ki… NATO ile yapılan pazarlıklarda, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliklerine karşılık terörist listesi sunan Erdoğan'ın önüne Kırmızı Bültenli yeni vatandaşlar konmuş olabilir. AK Parti, 2016 yılından sonra Hazine'nin açığını kapatmak ve sıcak para girişini sağlamak için 250 bin dolar verip gayrimenkul satın alanlara vatandaşlık dağıttı. Rusya'nın, Gürcistan'ın, Azerbaycan'ın, Balkanların, Belçika'nın, Hollanda'nın, İsveç'in ve hatta Latin Amerika'nın uyuşturucu kaçakçıları bu sayede kapağı Türkiye'ye attı. Suç örgütleri merkezlerini İstanbul'a taşıdı. Gün geldi, çatıştılar. Suikastler gerçekleştirdiler. Yerli mafyayı taşeron olarak kullandılar. Çok kan aktı. Akan kan kokaine bulandı. AK Parti'nin vatandaşlık sattığı kaç Sinanaj var, bilmiyoruz. Türkiye'nin Avrasya'nın Latin Amerikasına çevrilmesine neden olan iktidar, başımıza ördüğü çoraptan, Sinanajları kovarak, kurtulmak istiyor. Ve bu ‘operasyonu' yüzüne gözüne bulaştırıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.