Gündem

İsmail Saymaz: Dem Parti Başak Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu’nu eş başkan adayı olarak İstanbul’a düşünüyor

DEM Parti yeşil ışık yakmıştı

01 Şubat 2024 09:58

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul’dan aday olabileceğine ilişkin açıklamasının ardından DEM Parti’den gelen yeşil ışıkla ilgili yeni bilgiler aktardı.

Bir son dakika değişikliği yaşanmadı sürece DEM Part’nin istanbul’dan aday çıkaracağını belirten Saymaz, “Başak Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu’nu eş başkan adayı olarak İstanbul’a düşünüyorlar. Demirtaş ile Kürtler ve kadınları, Kenanoğlu ile Türkler, Aleviler ve küskün CHP’lileri hedefliyorlar” dedi.

TIKLAYIN - DEM Parti: Başak Demirtaş'ın yaptığı adaylık açıklaması bizim açımızdan resmi başvuru niteliğindedir

DEM Parti'de 3 aday kesinleşti

Saymaz ayrıca şu bilgileri aktardı:

"Ankara’da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya’da Kemal Bülbül ve Bolu’da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği’nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor.

"Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesi, DEM’in İzmir’de kararını değiştirdi"

Tunç Soyer yerine Cemil Tugay’ın tercih edilmesi, DEM’in İzmir’de aday çıkarmama kararını değiştirdi. Bir DEM Partili yetkili 'İzmir’de aday çıkarmayı tartışmıyorduk. Tugay’a bir tepkimiz olmamakla beraber örgütümüzde Soyer’in gösterilmemesine eleştiriler var' diyor.

"DEM Parti, yalnızca Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’i destekleyecek"

Aynı şekilde, seçime girme kararı alınan Adana, Balıkesir ve Bursa’da da adaylar belirleniyor. DEM Parti, yalnızca Mersin’de CHP’li Vahap Seçer’i destekleyecek."