Gündem

İsmail Saymaz: Berberoğlu ve Gül hakkında hapis cezası vermeye gerek görülmeyen ikinci MİT TIR'ları davası, Allah’ın işine bakın ki seçime 45 gün kala uykudan uyandırıldı!

06 Nisan 2023 10:10

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkında hapis cezası vermeye gerek görülmeyen ikinci MİT Tırları Davası, Allah’ın işine bakın ki, 14 Mayıs’a 45 gün kala uykudan uyandırıldı! Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararı, Berberoğlu ve Gül’e FETÖ’ye yardımdan ceza verilmesi için bozdu” diye yazdı.

Söz konusu bozma kararının tesadüf olmadığını düşünen Saymaz, “Cumhur İttifakı’nın, ömrünü uzatabilmek için, siyasallaştırdığı ve Beştepe Hukuk Bürosu’na çevirdiği yargıyı seçim kampanyasında kullanacağı çoktandır belliydi. HDP’ye açılan kapatma davası da… CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezalandırılması da… Ekrem İmamoğlu’nun siyasal yasaklı hale getirilmek istenmesi de 14 Mayıs kampanyasının birer adımı. Bu adımlardan sonuncusu ikinci MİT Tırları Davası’nda atıldı” ifadelerini kullandı.

Saymaz’ın aktardığına göre, Berberoğlu’nun avukatı Yiğit Acar, “Asıl suç dediğimiz devlet sırrını ifşa etmekten AYM kararıyla aklanan Berberoğlu için FETÖ’ye yardımdan ceza isteniyor. Oysa yargılaması durmuş ve beraat edeceği açıktır” dedi. Gül için de siparişle ceza istendiğini anlatan Acar, “Karar tarihi seçime 45 gün kala verildi. Bu meselenin CHP’yi terörle bağlantılı siyasi parti gösterme isteği olduğu görünüyor” diye devam etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.