Gündem

İsmail Saymaz: Atatürkçü Tanju Özcan'ın ihraç edildiği partide Atatürk'e “Maymun” demeye getiren Perinaz Yaman'a danışmanlık veriliyor!

04 Eylül 2023 08:03

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, “Bir partinin 100 yılda yaşayacağı skandallar dizisini CHP, dört ayda gördü” diyerek eleştirilerde bulundu.

Saymaz, Saadet ve Gelecek Partisi’ne verilen 39 milletvekili ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan “gizli protokol” hatırlatması yaptığı yazısında, son patlak veren “danışman” olayına değindi.

Saymaz, Cumhur İttifakı paydaşlarıyla fotoğrafları olan ancak seçimlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz ile Kılıçdaroğlu’na “kanı bozuk” ve Atatürk’e “maymun" diyen Perinaz Yaman'a danışmanlık verilmesini şöyle eleştirdi:

“Meğer CHP'de kariyer yapmak için AK Parti'den milletvekili veya milletvekili adayı olmak yetiyormuş. İşte bu yüzden… Atatürkçü Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirel paylaşımlarından ötürü ihraç edildiği partide Atatürk'e 'Maymun' demeye getiren Yaman'a danışmanlık veriliyor. İşte bu yüzden… İstanbul'u çeyrek asır sonra kazanan Ekrem İmamoğlu'na değişim istediği için 'CHP kimsenin kariyer yapma yeri değildir' diye parmak sallanırken, Erdoğan sevdalısı Cengiz'e oda tahsis ediliyor. Cengiz, gördüğü hürmetten cesaret alarak, Kılıçdaroğlu'na armağan ettiği kılıcın fotoğrafıyla değişimcileri tehdit ediyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN  - Perinaz Mahpeyker Yaman krizi: Kılıçdaroğlu imzalı 'danışmanlık' yazısı dururken CHP neyi yalanladı?

 

TIKLAYIN - Levent Gültekin’den “Meral Akşener’e giden tehdit maili” iddiası: Kim bu Hasan Cengiz, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için 100 milyon dolar mı verildi?