Gündem

İsmail Saymaz: Alper Gezeravcı’yı TGC Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar

Gezeravcı’nın AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ ile fotoğrafı sosyal medyada tepki çekti

24 Mart 2024 14:04

Gazeteci İsmail Saymaz, geçen ay Axiom-3 ekibiyle Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ege Üniversitesi'ndeki gençlik buluşmasında AKP İzmir Adayı Hamza Dağ ile birlikte fotoğraf karesi kamuoyuna yansımasını eleştirdi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı (solda), Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katılımıyla düzenlenen Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya gelerek Türkiye milli uzay programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlatmıştı.

Seçimlere bir hafta kala siyasilerin mitingleri ve seçim programları hız kesmeden sürerken, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yanında söz konusu programda çekilmiş fotoğrafta hemen yanında AKP’nin İzmir adayı Hamza Dağ’ın olması sosyal medyada gündem oldu.

Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından “Alper Gezeravcı’yı TGC Anadolu gemisi gibi gezdiriyorlar” eleştirisi getirdi.  Saymaz, “Bu gene iyi… Galata Kulesi’nden Üsküdar sahiline kadar ‘rabia’ yaptırıp dombra söyleterek, uçurabilirlerdi” ifadelerini kullandı.

İyi Parti'nin İzmir adayından tepki

İyi Parti’nin İzmir adayı Ümit Özlale de söz konusu fotoğrafa tepki gösterenlerden biri oldu. Özlale, “A lper Gezeravcı’yı kampanyanıza malzeme yapacaksanız, onu uzaya göndermek adına milletin vergilerinden kesilen 55 milyon doları da kampanya bütçenizden karşılamanız doğru olur” diye yazdı.