Spor

İsmail Kartal: 5 maçın 5'ini de kazanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz; daha bir şey kaybetmedik

22 Nisan 2024 22:49

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Sivasspor beraberliğinin ardından yaptığı açıklamada "Her şey bitmedi. Daha 5 maç var. 5 maçın 5'ini de kazanmaya yönelik tüm gayretimizle taraftara kendimizi affettirmeyi ve şampiyon olmayı hala hedefliyoruz. Daha bir şey kaybetmedik." dedi.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına konuk oldu. Yeni 4 Eylül Stadyumu'ndaki maç 2-2 sona erdi.

Maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren İsmail Kartal, şunları söyledi: 

"Sonuçta 3 puan almak için geldik. Rakibimizin de çıkışı vardı son haftalarda. Bugün de çok iyi savunma yaptılar, çok kapandılar. Çok zorlandık kapalı savunmaya karşı ama 2 gol atmayı başardık. Berabere bitti maç. Ben oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyuncularım çok karakterli. Her şey bitmedi. Daha 5 maç var. Son anda penaltıyla maç berabere bitti. Bu bizi bir hayli üzdü. Biz de izledik, dışarıdan destek aldığımız yorumcular, olayı inceleyince şampiyonluğa oynayan takım için çok ağırdı. Taraftarımız şunu bilsin. Biz pes etmedik. Ben oyuncularıma güveniyorum. Sonuna kadar mücadele vereceğiz. Puan farkının açıldığını düşünmüyoruz. 5 maç var. 5 maçın beşini de kazanıp şampiyon olmayı hedefliyoruz. Daha bir şey kaybetmedik."

"Şampiyonluğa oynayan bir takım için çok ağır bir karar olduğunu düşünüyorum"

Sivasspor'un penaltı pozisyonu ve şampiyonluk yarışına ilişkin Kartal, "Pozisyonu baştan sona incelediğimizde şampiyonluğa oynayan bir takım için çok ağır bir karar olduğunu düşünüyorum. Biz pes etmedik, sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi vereceğiz. 5 maçın 5'ini de kazanmaya yönelik oynayacağız. Puan farkıyla ilgili bir şey konuşmuyoruz. 5 maçın 5'ini de kazanıp şampiyon olmak istiyoruz." dedi.

"Asla pes etmedik, pes de etmeyeceğiz"

İsmail Kartal ayrıca, "Yabancı hakem var diye olmayan bir şeyi aleyhimize veriyorlar. Biz adalet istiyoruz. Bugün adelet bizim aleyhimize işledi. Olympiakos maçında maçı kazanmamıza, çok iyi bir oyun oynamamıza rağmen elendik. Biz hala şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bugün çok iyi Futbol oynamayadık bu doğru. 3-4 günde maç oynamanın zorlukları var. Sonuçta olmadı, üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Toparlanıp önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız. 5 maçımızın 5'ini de kazanıp mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla pes etmedik, pes de etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.