Dünya

IŞİD, Putin'in teröristlere işkenceye son vermemesi halinde yeni bir katliam yaşanabileceği uyarısında bulundu

26 Mart 2024 07:45

T24 Dış Haberler

IŞİD, Rusya topraklarında son yıllarda meydana gelen en ölümcül saldırının arkasındaki dört şüpheliye yapılan işkence nedeniyle Vladimir Putin'e doğrudan bir tehdit mesajı gönderdi. 

Polisinin şüphelilere işkence yaptığına dair görüntülerin Telegram'da dolaşmaya başlamasının ardından IŞİD Putin'e tehditte bulundu. İran medyası, Tacikistan'daki IŞİD-Horasan propaganda ağı Al Azaim'e atıfta bulunarak, ülkede yeni bir katliam uyarısında bulunan bir yazı yayınladı.

Terör eyleminde bulunmakla suçlanan dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede suçlarını kabul etti. Kremlin'e yakın Telegram kanalları şüphelilerden birinin yerde, pantolonu indirilmiş bir şekilde, sorgu sırasında cinsel organına elektrik verilirken gösteren bir fotoğraf yayınladı. Başka görüntülerde ise şüphelilerden birinin Rus askerleri tarafından sorgulanırken yerde diz çökmüş halde titrediği görülürken, kendisini yakalayanların kulağının bir kısmını kestikleri ve daha sonra bunu kendisine yedirmeye çalıştıkları iddia edildi. 

Hafta sonu boyunca Moskova'nın her yerinde hayatını kaybedenlerin anısına anma etkinlikleri düzenlendi. Sürekli bir insan akışı, Crocus City Hall müzik mekanının yakınındaki anıta çiçek götürdü.