Dünya

İran Dışişleri Bakanı, Şam'a gidiyor

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu binasına saldırı düzenlemişti. İran Devrim Muhafızları, saldırıda 7 subayının öldüğünü duyurmuştu

08 Nisan 2024 10:42

T24 Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin İsrail tarafından hedef alınmasından bir hafta sonra Suriye'nin başkenti Şam'ı ziyaret ediyor.

Emirabdullahiyan, saldırı sonrası görüşmelerde bulunmak üzere Umman'daydı. Ummanlı yetkililer ve Yemen'deki Husilerin temsilcisi Muhammed Abdüsselam ile bir araya gelen Emirabdullahiyan, İran destekli militan grubun Gazze'de ateşkes sağlanana kadar İsrail'e bağlı gemileri hedef almaya devam edeceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı, dün bir bölge turuna başlamıştı. 

Emirabdullahiyan, Umman'da yaptığı açıklamada "İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasına yapılan saldırı İsrail'in savaş çığırtkanlığında ve savaşı bölgesel olarak yayma girişiminde yeni bir adımdır" dedi.

Ne olmuştu?

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu binasına saldırı düzenlemişti. İran Devrim Muhafızları, saldırıda 7 subayının öldüğünü duyurmuştu. 

TIKLAYIN | İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği konutunu vurmuştu; ABD, Tahran'ın olası yanıtlarına karşı alarmda

Devrim Muhafızları öldürülenler arasında Kudüs Gücü'nün üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hadi Hacı Rahimi olduğunu açıklamıştı. 

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, "Onları bu ve benzeri suçları işlediklerine pişman edeceğiz" demişti. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi olayla ilgili açıklamasında, "Bu korkakça suç cevapsız kalmayacaktır" diyerek tepki göstermişti.