Politika

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Türkiye'ye geliyor

31 Ekim 2023 20:36

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Ankara'da görüşeceği belirtildi. Abdullahiyan, bugün Katar'da Hamas lideri İsmail Haniye ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan'ın, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yarın Ankara'da bir araya geleceği belirtildi. Görüşmede, Filistin’deki gelişmeler başta olmak üzere gündemdeki bölgesel meseleleri ve ikili ilişkilerin ele alınacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılana açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 1 Kasım 2023 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Sayın Bakanımızın İranlı mevkidaşıyla, başta Filistin’deki gelişmeler olmak üzere gündemdeki bölgesel meseleleri ve ikili ilişkilerimizi ele alması öngörülmektedir" denildi.

Abdullahiyan, Haniye ile bir araya geldi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelmişti. Abdullahiyan, Al Sani'nin ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştü. Görüşmede, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durum ve Filistin'deki gelişmeler ele alındı.