Gündem

İran’da hakkında idam kararı olduğu belirtilen Mahşid Nazemi, sınır dışı edilmek isteniyor

İranlı mülteci Mahşid Nazemi Aydın Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde tutuluyor

14 Kasım 2022 14:03

Aydın Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi tutulan, İran’da hakkında idam kararı bulunduğu belirtilen siyasi mülteci Mahşid Nazemi, sınır dışı edilmek isteniyor. 

İzmir'de yaşayan İranlı mülteci Mahşid Nazemi isimli kadın, 8 Kasım’da “eksik imzanız var” denilerek çağrıldığı göç idaresinde gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Aydın Geri Gönderme Merkezi'ne götürülen Nazemi, Aydın'dan İran'a sınır dışı edilmek isteniyor. 

Siyasi mülteci olan Nazemi'nin İran'da idam kararı olduğu öğrenilirken, Halkların Demokratik Kongresi Göç ve Mülteciler Meclisi, Kadın Dayanışması, Halkların Demokratik Partisi Göçmen ve Mülteciler Komisyonu’nun da aralarında olduğu birçok dernek, kurum ve siyasi parti sosyal medya hesaplarından Nazemi’nin biran önce serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

“İmza için aradılar, gözaltına aldılar” 

Mahşid Nazemi yaşadıklarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak şunları söyledi: "Bugün beni ikamet ettiğim ilçenin göç idaresinden aradılar. Dosyamda birkaç imza atmak için çağırdılar. Bir gün önce evimin önünde bekleyen bir arabada beni tehdit ettiler. Bunu polise şikayet etmiştim. Bunun için polislerin beni çağırdıklarını düşündüm. Sabah göç idaresine gittim beni hapse attılar. Şuan oturduğum yerin karakolundayım. Beni İran mülteci geri dönüş kampına götürecekler." 

Öte yandan Aydın Barosu, Nazemi’nin vekaletini alarak, geri gönderilmemesi için hukuki işlem başlatacakları bilgisini verdi.