Dünya

İran: Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini Bayraktar dronu değil, bizim ekiplerimiz buldu

22 Mayıs 2024 11:43

T24 Dış Haberler

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın hayatını kaybettiği helikopterin kalıntılarının Türkiye'nin gönderdiği Bayraktar yapımı insansız hava aracı tarafından bulunduğu iddialarını yalanladı. 

Salı günü yapılan açıklamada, "Türkiye gece görüşü ve termal kameraları olan bir dronu bölgeye gönderse de bu dron helikopterin enkazının yerini isabetli olarak bulmayı başaramadı" denildi. Açıklamada bunun gerekçesinin dronda bulutların altında kalan bölgelerde tespit yapabilecek ekipman bulunmaması olduğunu belirtti. 

İran Genelkurmay Başkanlığı, Tahran'ın ilk etapta bölgeye dron gönderememesinin sebebinin dronlarının kuzeyde bir görevde olması olduğunu belirtti.

Açıklamada, helikopterin kalıntılarını İranlı arama kurtarma ekiplerinin ve görevden dönen dronların bulduğu ifade edildi. 

Milli Savunma Bakanlığı, kazanın meydana geldiği pazar gününde Bayraktar Akıncı insansız hava araçlarının ve Cougar tipi helikopterlerin, İran'da Reisi'nin kaza yaptığı bölgeye doğru gittiğini duyurmuştu. Anadolu Ajansı, helikopterin yerinin Bayraktar yapımı dron tarafından tespit edildiğini belirtmişti.