Dünya

Irak'ta düğün faciası; yüzden fazla kişi öldü, 500 yaralı

Yangına havai fişeklerin neden olduğu sanılıyor

27 Eylül 2023 10:44

Güncelleme: 27 Eylül 2023 20:05

Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangında 93 kişi hayatını kaybederken, 500'e yakın kişi de yaralandı.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammari, Musul’da 93 kişinin ölümüne neden olan düğün salonundaki yangının "havai fişekler"den kaynaklandığını belirtti. Musul’un Hamdaniye ilçesinde düğün salonundaki yangında 93 kişinin öldüğünü, 500 kişinin yaralandığını söyledi.

Havai fişekler nedeniyle çıktığı bilgisi basına yansıyan yangın esnasında düğün salonunda 800 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Irak haber ajansı INA’nın Musul Sağlık Dairesi'nden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Musul'un Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yetkililer, düğün esnasında kullanılan havai fişeklerin yangına sebebiyet vermiş olabileceğini belirtti.

Yangın bölgesine çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edilirken, İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgeye gideceği duyurulmuştu.



Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya da yansımıştı. Görüntülerde insanların panik içinde sağa sola koşuşturdukları yer almıştı.

Hamdaniye'de, hayatını kaybeden 93 kişi için toplu cenaze töreni düzenlendi. Hayatını kaybedenlerin yakınları üzüntü yaşadı.