T24 Haber Merkezi
İsrail'in İran'a saldırı düzenlemesinin ardından Irak, hava sahasını tüm uçuşlara kapattı.
Irak resmi haber ajansı İNA'nın haberine göre, Irak Ulaştırma Bakanlığı, ülkedeki hava sahasını kapattı ve tüm havalimanlarındaki uçuşları askıya aldı.
İsrail, İran'a saldırdı | İran'ın nükleer programı, askerî hedefler ve komutanlar hedef alındı, İsrail'de OHAL ilan edildi
Ne oldu?
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İsrail'in İran'a karşı önleyici bir saldırı başlattığını ve İsrail'de olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu. Saldırının ardından İran'ın başkenti Tahran'da peş peşe şiddetli patlama sesleri duyuldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'a saldırı düzenlediklerini belirterek "tehlike ortadan kalkana kadar" saldırıların süreceğini söyledi. Netanyahu, 1.5 saat önce İran'ın nükleer projesini engellemek üzere saldırı başlattıklarını ifade ederken, saldırıda nükleer üzerine çalışan İranlı bilim insanlarını hedef aldıklarını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri de (IDF), İsrail'in İran'ın nükleer programını hedef alan "önleyici, kesin ve birleşik bir saldırı" başlattığını söyledi.
Saldırının Tahran'ın batısında ve kuzeydoğusunda gerçekleştiği bilgisi İran medyasına yansıdı. Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre, İran'ın çeşitli bölgelerinde çok sayıda askeri hedefin ilk saldırıda vurulduğu belirtilirken askerî hedeflerin, komutanların, karargâhların ve nükleer tesislerin saldırıya uğradığı kaydedildi. İsrail Ordu Radyosu'na konuşan bir İsrailli yetkiliye göre, İran Devrim Muhafızları yetkililerinin bulunduğu bir bölge de hedef alındı. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, “Biz bu saldırılarda yer almadık. Başkan Trump ve yönetimi, güçlerimizi korumak için gerekli tüm adımları attı ve bölgedeki müttefiklerimizle yakın teması sürdürüyor. İran, ABD çıkarlarını ya da personelini hedef almamalıdır” açıklaması yaptı. Irak ise İran'a saldırının ardından hava sahasını tüm uçuşlara kapattı.