Gündem

İntihar eden müftünün eşi: Ali Erbaş, 'mahkemeye gidin, mazlumsunuz' dedi

02 Ağustos 2023 12:20

Hayat tarzı nedeniyle müftülükten atılan ve ardından intihar eden Mehmet Deniz'in eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Mazlum olduğunuz aşikâr, hakkınızı arayın" dediğini söyledi.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre; Müftü Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Ali Erbaş'ın "mazlum olduğunuz aşikâr, mahkemeye gidin" diyerek, kendilerini yönlendirdiğini söyledi.

Deniz, "Ali Erbaş’a sesleniyorum, Biz bunun hesabını kimden soracağız? Bunun hesabını bana, çocuklarıma kim verecek? Mazlum olduğunuz aşikar dediğiniz halde bu mahkeme kararları kimler tarafından müdahale edilerek bu hale getirildi?" dedi. 

Ne olmuştu?

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan beş çocuk babası Mehmet Deniz, intihar etmişti. Deniz'in, yaşam tarzı nedeniyle Diyanet’ten baskı gördüğü ve yaşamına bu nedenle son verdiği iddia edilmişti.

Deniz'in bisiklete binmesi, motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle hakkında Diyanet İşler Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturmanın ardından müftülükten atılan Deniz, bunun üzerine mahkemeye başvurmuştu. Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak göreve iade kararı vermişti. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kararı işleme koymamıştı.

Deniz, bunun üzerine durumu Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşımıştı. AYM süreci devam ederken, Deniz, dün evinde intihar etti. 

TIKLAYIN - Bisiklete binip cüppe giymediği için müftülükten atılan Mehmet Deniz, intihar etti: Erbaş'a sesleniyorum; sorumlu sizsiniz!