Dünya

İnsanlar Apple Vision Pro'da "gerçekçi pornolar" izlemek için 3 bin 500 dolar ödeyecek mi?

08 Şubat 2024 09:20

T24 Dış Haberler

Her türden içeriğin her zamankinden daha erişilebilir olduğu bir çağda, Apple Vision Pro başka platformların sunamayacağı sürükleyici bir deneyimle ortaya çıktı. 

Apple Vision Pro, en son teknolojisiyle "benzersiz bir duyusal yolculuk" vaat ederek, standart bir ekranda taklit edilmesi zor bir gerçekçilik ve etkileşim düzeyi sundu. 

Uzmanlar, bu trendin özünde derin bir yalnızlık duygusunun ve insanların bağlantı kurma ihtiyacının altını çizdi. Gerçek insan etkileşimlerinin seyrek hissedilebildiği dijital bir çağda, görünüşte daha "gerçek" ve sürükleyici bir deneyimin cazibesinin güçlü olduğu fikri öne sürüldü. 

Uzmanlar, bu gibi yüksek teknoloji içeren pahalı cihazları satın almanın altında yatan nedenin çoğu insan için bir kaçış, gerçek dünya ilişkilerinin karmaşıklıkları olmadan yakınlığı hissetmenin bir yolu, giderek daha fazla hissedilen bir boşluğu doldurma girişimi olduğunu savunurken, Apple Vision Pro birçok vaatle insanların hayatına girdi. 

Apple Vision Pro, 3 bin 500 dolarlık yüksek fiyatına rağmen, insanların çevrimiçi faaliyetlerinin sürekli olarak izlendiği ve yargılandığı bir toplumda, güvenli, kişisel bir görüntüleme deneyiminin çekiciliği nedeniyle ilgi çekti. Bu cihaz, bireylerin yargılama korkusu olmadan arzularını keşfedebilecekleri bir tür "özel sığınak" olarak görüldü.

Uzmanlar, insanların bu tür deneyimlere bu kadar çok yatırım yapmaya istekli olmasının nedeninin insanlar ve makineler arasında yalnızlık sebebiyle gelişen ilişki olduğunu açıkladı.