Dünya

İngiltere ve Galler'de "anne" yerine "doğuran" ebeveyn denilmesini tavsiye eden kılavuz, gelen 'geri bildirimin' ardından incelemeye alındı

07 Ekim 2022 10:48

T24 Dış Haberler

İngiltere'de Yerel Yönetimler Birliği (LGA), İngiltere ve Galler'de "anne" yerine "doğuran ebeveyn" kullanılması gibi tavsiyelerde bulunan 'kapsayıcı dil kılavuzu'nu yarattığı tartışmaların ardından tekrar incelemeye aldı. 

LGA'nın 'Inclusive Language Guide' sayfasına girildiğinde hazırlanan kılavuz yerine, "Kapsayıcı dil kılavuzumuzu üyelerimizin geri bildirimi doğrultusunda incelemeye aldık" şeklinde bir uyarı görülüyor. 

LGA tarafından hazırlanan kılavuz, Britanya'nın ünlü tabloidlerinden The Sun'ın önerilen yeni ifadeleri haberleştirmesinin ve kılavuzu "delice" diye nitelendirmesinin ardından ülkede gündem olmuş ve dünya basınına da yansımıştı. 

Yerel Yönetimler Birliği tarafından yayınlanan yeni bir dil kılavuzundan İngiliz vatandaşlarına, ebeveynlerini anne ve baba değil "doğuran ebeveyn" şeklinde adlandırmaları önerisi veriliyordu. Kullanılmaması önerilen diğer terimler arasında "gurbetçi", "ikinci nesil", "ekonomik göçmen" ve "evsiz" yer alıyordu.