Dünya

İngiliz oyuncu Julian Sands'in öldüğü kesinleşti; kalıntıları bulundu!

28 Haziran 2023 10:33

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Baldy Dağı yakınlarında cumartesi günü bulunan cesedin bir süredir kayıp olan İngiliz oyuncu Julian Sands’e ait olduğu doğrulandı.

Ceset kimlik tespiti için adli tıbba götürülmüştü. Yerel polisin yaptığı açıklamada kimlik tespitinin tamamlandığı ve hayatını kaybeden kişinin 65 yaşındaki Julian Sands olduğu belirtildi.

The Guardian’ın haberine göre, İngiliz oyuncu için arama çalışmaları ocak ayından beri sürüyordu. Kötü hava koşulları kurtarma ekiplerini zorlamış ve arama yapılmasını uzun süre engellemişti. Yerel polis geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak 80’den fazla kişinin katıldığı yeni bir arama çabasının da başarısızlıkla sonuçlanması ardından arama çalışmalarını azalttıklarını söylemişti.

Birkaç gün sonra Sands’in ailesi ilk kez basın karşısına çıkarak arama ekiplerine minnettar olduklarını ve oyuncuyu harika bir baba, eş, kaşif, doğa ve sanat aşığı ve özgün ve üretken bir sanatçı olarak kalplerinde tutmaya devam ettiklerini açıkladı.

Hayatını kaybettiği açıklanan Sands 1985 yapımı "Manzaralı Oda", 1995 yapımı "Elveda Las Vegas" ve 1998 yapımı "Operadaki Hayalet" gibi birçok filmde önemli rollerde oynamıştı.