Kültür-Sanat

Indie-Rock efsanesi Miles Kane 13 yıl aradan sonra tekrar Türkiye'de

Miles Kane 18-19 Mayıs tarihlerinde Salon İKSV'de, uzun aradan sonra Türkiye'de dinleyiciler ile buluşuyor

03 Nisan 2024 06:30

Salon İKSV, ağırladığı efsanevi sanatçılar arasına bir diğerini daha ekliyor. Bahar sezonunda konuklarından biri, karizmatik sesi ve elektro gitar yetenekleri ile bilinen, indie-rock efsanesi Miles Kane.

Biletleri bugün itibariyle satışa çıkan +1 Sunar: Miles Kane konserleri 18 Mayıs Cumartesi saat 22.00 ve 19 Mayıs Pazar saat 20.00 olmak üzere Salon İKSV'de yer alacak.

Önce The Rascals ile tanınan Miles Kane, sonraki yıllar boyunca Barok popa altın çağını yaşattı. Arctic Monkeys solisti Alex Turner ile 2007'de kurduğu "The Last Shadow Puppets" adlı grup ile Coachella gibi efsanevi festivallerde sahne aldı. Yaptıkları 2016 tarihli "Sweet Dreams" ve "Miracle Aligner" hitleri ile Miles Kane kendisini birçok yeni kitleye tanıttı.

İlk solo albümünü 2011’de Colour of the Trap adıyla yayımladı, “Come Closer”, “Inhaler” gibi hitler indie-rock kanonuna ışık hızıyla giriş yaptı. 2013’te "Don't Forget Who You Are" ile melodik cesaretinin doruklarına çıktı, albümde yer alan indie-rock marşlarıyla bizi heyecanlandırdı. Coup de Grace’de (2018) glam rock’a göz kırptı, David Bowie hayranlığının hakkını kendi tarzında verdi. 2021’de Lana Del Rey’le “Dealer” şarkısına imza attı. 2022’de gelen Change the Show’un ardından 2023’te One Man Band ile müziğine cemre düştü, hat safhada coşkulu gitarlara, yüksek oktavlı vokallere, soluksuz bir indie rock’a, yani başladığı noktaya döndü

Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Kasabian gibi komşularıyla birlikte indie-rock’ın tarihini yazan Miles Kane, Salon İKSV’de iki gece üst üste hareketli ve nefes nefese izlenecek konserlere imza atacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.