Gündem

İmamoğlu’nun toplantısına katılan Bülent Tezcan'dan "ihanet" denerek video sızdırılmasına: Arzum, CHP yönetiminin bu dilin ve ifadenin bir parçası olmaması

19 Temmuz 2023 12:29

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı online toplantının katılımcılarından Bülent Tezcan, söz konusu toplantıdan bir kesiti "darbe girişimi, ihanet" diyerek sızdıranlara "korsan grup" dedi. Tezcan, "Benim arzum CHP’nin kurumsal olarak merkez yönetimi bu dilin ve ifadenin bir parçası olmamalı" dedi.

Tezcan, "Bu sızdırmayı partililerin samimi bir şekilde oturup görüştükleri böyle bir faaliyeti gece yarısı bir darbe girişimiymiş gibi sızdıranları bulmak bizden çok partinin görevidir" dedi.

"Bir endişemiz yok yaptığımız utanılacak bir şey değil" diyen Tezcan, "Hiç kimse kendini mükemmel sanmasın, hiçbirimiz kendimizi mükemmel sanmayalım. Bugün bir samimiyet testi günüdür. Türkiye’nin ve partinin geleceğiyle ilgili kişiler toplumun önünde bir sınav verecekler. Kendi geleceğini garanti etme yolculuğunda mı yoksa Türkiye’nin ve partinin geleceğini garanti etme yolculuğunda mı? Bizim gibi partinin geçmişinde söz sahibi olanlar bu sınavı verirken kendi pozisyonlarını cesaretle masaya koyabilmeli. Onun için ben diyorum ki bu değişimde ben kendime kariyer rezerve etmiyorum" ifadelerini kaydetti.

Tezcan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu sızdırmayı bu toplantıyı yapmış olması mümkün değil. Bu toplantıdan rahatsız olan bir yapının bir kişinin birkaç kişinin organize bir çalışması. Çünkü yaygınlaştığı hesaplara baktığımızda da trol hesaplar olduğunu görüyoruz.  Hiçbir şey gizli kalmaz, bunun arkasında kimlerin hangi organizasyonla bir ihanet girişimi gibi göstermeye çalıştıkları çok kısa zamanda ortaya çıkar. Benim arzum CHP’nin kurumsal olarak merkez yönetimi bu dilin ve ifadenin bir parçası olmamalı. Umudum böyle olmadığıdır. Böyle bir iddiam yok. Eğer partinin genel merkezi de bu çerçevede bir dilin parçası olursa CHP çok ciddi bir tahribata uğramış demektir. Bunu belirli bir korsan grubun bilinçli olarak CHP’de düzgün nitelikli kaliteli geleceğe dönük tartışma ortamını kaldırmak, tartışanları ürkütmek, parti tabanında bu çerçevede gerilim yaratarak partide başka bir pozisyonu sürdürmeye çalışmak amacındaki bir korsan grubun faaliyetidir. Yoksa partinin kurumsal tarihinde merkezi olarak yakıştıramam.

"Bu sızdırmayı partililerin samimi bir şekilde oturup görüştükleri böyle bir faaliyeti gece yarısı bir darbe girişimiymiş gibi sızdıranları bulmak bizden çok partinin görevidir.

"Toplantı evet yapıldı bu toplantı gizli saklı bir şey değil. Zaman zaman kamuoyuyla paylaşılmayan toplantılar yapılır. Bu toplantıları bir ihanet gibi göstermek bu toplantıların yapılmasından parti tabanını ürküterek susan konuşmayan hiçbir şeyi tartışmayan bir parti yaratmak CHP’ye yapılan en büyük kötülüktür."

"Bugün bir samimiyet testi günüdür"

Tezcan, konuşmasının devamında daha önce yaptığı “değişim” açıklamasını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Hiç kimse kendini mükemmel sanmasın, hiçbirimiz kendimizi mükemmel sanmayalım. Bugün bir samimiyet testi günüdür. Türkiye’nin ve partinin geleceğiyle ilgili kişiler toplumun önünde bir sınav verecekler. Kendi geleceğini garanti etme yolculuğunda mı yoksa Türkiye’nin ve partinin geleceğini garanti etme yolculuğunda mı? Bizim gibi partinin geçmişinde söz sahibi olanlar bu sınavı verirken kendi pozisyonlarını cesaretle masaya koyabilmeli. Onun için ben diyorum ki bu değişimde ben kendime kariyer rezerve etmiyorum."

"Bir endişemiz yok yaptığımız utanılacak bir şey değil"

Tezcan ayrıca şunları kaydetti:

“Bir endişemiz yok yaptığımız utanılacak bir şey değil. Biz yaygınlaştırmadık kim yaygınlaştırdıysa hesabını versin. Parti içi meseleler parti içinde konuşulur. Bunu bahane edip partinin seçimlerde neden başarısız olduğunu partinin gelecekte başarılı olması için neler yapması gerektiğini kamuoyu önünde konuşuruz. Bunu bütün toplumun hani bize 25 milyon seçmen oy verdi diyoruz ya onların duyacağı mecralarda konuşursunuz. Bunları partinin dar koridorlarına sıkıştırmanın partiye hiçbir faydası yoktur. Partinin mahrem konularını parti içerisinde konuşacağız ama ülkenin geleceği ile ilgili siyasete ilişkin her şeyi basının önünde konuşuruz."