Gündem

İmamoğlu'ndan Turizm Bakanı'na "Hacıbektaş" yanıtı: Buranın bir ev sahibi var

19 Ağustos 2023 14:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, Hacıbektaş etkinliklerinin tarihinin değişeceğine yönelik açıklaması ile ilgili soruya "60 yıl etkinliği düzenleyenleri odağa koyarlarsa; etkinlikler birleşebilir. Ama buranın bir tane ev sahibi var" yanıtını verdi.

İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş'ta açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Turizm Bakanımız buradaki etkinliklerin 2024'te 16 Ağustos'ta yapılacağını ve birleştirileceğini söylemişti. Siz bunu nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Birleşmenin kötüsü olmaz. Sadece birleşmenin usulüne ve üslubuna bakmak lazım. 60 yıl etkinliği düzenleyen buranın insanları, yaşayanları ve Alevi-Bektaşi kültürünü yaşatan milyonlarca insanımızı eğer işin odağına koyarsanız; gelsin bu etkinlikte Turizm Bakanlığı da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de birleşsin. Ama buranın bir tane ev sahibi var."

Ne olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hacı Bektaş-ı Veli'nin ölümünün 752. Anma Yılı Etkinliği'ne katılarak yaptığı konuşmada; gelecek yıllarda anma etkinliklerinin tarihinin değişeceğini, bu yıl 12 Ağustos'ta düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki yıldan itibaren 16 Ağustos'ta düzenleneceğini söylemişti.