Gündem

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Yıllardır Ordu’yu yöneten kendileriydi zaten, neyin tehdidini yapıyorlar şaka gibi!

Erdoğan, "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek?" demişti

19 Şubat 2024 12:13

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu AKP Belediye Başkan adayı Hilmi Güler için seçmenden oy isterken kullandığı “Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek?" ifadelerine tepki gösterdi. İmamoğlu, “Yıllardır Ordu’yu yöneten kendileriydi zaten neyin tehdidini yapıyorlar şaka gibi” dedi.

İmamoğlu İstanbul Ticaret Odası ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Millet tehditlere karşı cevabını 31 Mart'ta verecek"

İmamoğlu, Erdoğan’ın Ordu’daki açıklamalarına karşın şunları söyledi:

“Kazanır ise ondan sonra hangi tehditkar süreçleri milletimiz adına yapar ki yorumlar yapılmaya başlandı. Seçimden sonra gelecek zamları yükselecek enflasyonu bıraksın doğalgaz taşımayı insanlar şimdiden o tedirginliği yaşıyorlar.  Kaldı ki yıllardır Ordu’yu yöneten kendileriydi zaten neyin tehdidini yapıyorlar şaka gibi ama İstanbul’da başta olmak üzere tüm Türkiye’de milleti tehdit eden milletin efendisi olduğunu düşünen bu tarz söylemlere milletin efendi olduğunu tehdite karşı da ciddi bir demokrasi dersini aynı 2019’da verdiği gibi 31 Mart’ta da vereceğini düşünüyorum. Öyle bir ders verecek ki kalan iktidar sürelerinde daha fazla çalışmalarına sebebiyet olacak. Ben buradan özellikle Ak Parti’ye oy evren hemşerilerimi uyarmış olayım.”

CHP seçmenine seslenen Erdoğan’a: Bizim seçmenimiz umutsuz değil

İmamoğlu, Erdoğan’ın CHP seçmenine “Asla umutsuzluğa kapılmayın. Alternatifsiz değilsiniz” diyerek seslenmesine de, “Bizim seçmenimiz umutsuz değil, çok umutlu sohbetler yapıyoruz. Beni pazarda izlesin, beni sokakta esnafın arasında görsün, çıkamadığı yerler bunlar. Halkın arasında olmayınca kendi yakın çevresindeki insanların umutsuzluğunu görünce onları CHP’li sanıyor olabilir” diye karşılık verdi.

İmamoğlu, Memleket Partisi’nin İstanbul’da aday çıkarmasına da, “Hayırlısı olsun ne diyeyim” dedi.