Gündem

İmamoğlu'ndan Emniyet Otogarı sitemi: Kaymakamdan polislere talimat gitti; tam bir ali cengiz oyunu, milletin malı birilerine peşkeş çekiliyor! 

04 Mart 2024 12:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aksaray'daki Emniyet Otogarı'nın bulunduğu alanın boşaltılmasının engellendiğini; kaymakamlıktan polislere "tarafsız kal" talimatı gittiğini, valiliğin de kendilerine hak vermesine karşın harekete geçmediğini anlattı. İmamoğlu, "Tam bir ali cengiz oyunu. Böyle bir şey olmaz. İstedikleri zaman yürütmeyi durdurma alıyorlar! Milletin malı birilerine peşkeş çekiliyor!" diye tepki gösterdi.

İmamoğlu sözlerini devamında seçimleri hatırlatarak, "Ben şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz? Bu otogarın sahibi kim ya da arkasındakiler kim? Düşünmüyorsam namerdim. Bu kural tanımazlık, bu milleti hiçe saymanın biteceği tarihtir 31 Mart" diye konuştu. 

İmamoğlu, Alibeyköy Lojistik merkezi açılışında konuştu. İmamoğlu, Aksaray'daki Emniyet Otogarı'yla ilgili şunları söyledi:

"Kararları uygulamakta direnen bir güç var karşımızda"

"Bugün bir güzel haber daha vermek isterdim, Aksaray'daki emniyet otogarı diye bilinen alan buraya taşınacaktı. Demek isterdim ki mülkiyeti İBB’ye ait olan yük ve yolcu terminalini de oradan boşalttık, trafik akışını rahatlattık, yayalar artık orada güven içinde demek isterdim. Ama ne yazık ki vahim bir tablo var. İstanbullulara ait, yani bu bölge sizin malınız, o alanda muhteşem bir arkeolojik parka dönüşecek. Ama ne yazık ki halen işgal altında. Üstelik UKOME kararıyla yürürlüğe giren yük taşıma yönergesi doğrultusunda Fatih ilçesi genelinde 40 ton ve üzeri ağır tonajlı tırların giriş çıkışı yasaklanmışken, biz bu işgal bitirmek için gerekli tüm işlemleri tamamlamış olmamıza rağmen, bölgenin trafiğe kapatılması için UKOME kararları ile gerekli adımların tamamını attık. Ama bu kararları uygulamakta direnen bir güç var karşımızda.

"Karot almamız kaymakamlık talimatıyla engellendi"

Deprem dairemiz emniyet otogarına karot almaya giriyor, fakat kaymakamdan polislere “tarafsız kal” talimatı verildiği için ekiplerimizin çabası kaymakamlık talimatıyla engelleniyor. Valilik makamı, hakkını yemiyorum, bize de bu konuda haklısın cümleleri duymamıza rağmen kesin talimat vermekten çekiniyor.

"Tam bir ali cengiz oyunu!"

Kaymakam şu cevabı veriyor, ‘valinin talimat vermesi halinde gerekeni yapacağını” söylüyor. Ama o talimat ne hikmetse gitmiyor. Bakanlığa bizzat dilekçe yazdım, bakanlık da 90 gün süre tanıdı. Ama yürütmeyi durdurma kararı bu arada çıkıyor ve süreç yine tamamlanmıyor. Tam bir ali cengiz oyunu. Böyle bir şey olmaz. İstedikleri zaman yürütmeyi durdurma alıyorlar! Milletin malı birilerine peşkeş çekiliyor! 

"Bu otogarın sahibi kim ya da arkasındakiler kim? Düşünmüyorsam namerdim!"

Vatandaşa hizmet etmesi gereken otoritelerce nasıl engellendiğine ilişkin net bir fotoğraf Ya Allah aşkına belediye milletin kaymakamlık milletin valilik milletin bakanlık milletin. Ya bir otogardaki işgalcileri çıkartmamak için hepsi belediyenin karşısına geçiyor. Ben şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz? Bu otogarın sahibi kim ya da arkasındakiler kim? Düşünmüyorsam namerdim. Bu kural tanımazlık, bu milleti hiçe saymanın biteceği tarihtir 31 Mart. Biz malımızı mülkümüzü size ait olanı korumak için mücadele veriyoruz. Biz bıkmayız kardeşim. Hukuk tanımayanlarla kamu arazilerini işgal edenlerle mücadelenin her zaman en ön safında oldum.  Bizim arkamızda onların hiçe saydığı hukuk var bir de milletimiz var. O bakımdan emniyet otogarında da mutlaka halkın yararına BİR sonuç elde edeceğiz. Emniyet Otogarı’nda hukuksuz olarak işler yürütmeye çalışan esnafımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum, direnmeyin kardeşim bakın pırlanta gibi yer yaptık. Sizler için ayırdığımız bu yerde işinizi yapmaya devam edin.  Buradan insani bir çağrı yapıyorum, itibarlı esnaf bu çağrımıza hemen cevap verir. Hem siz daha modern sağlıklı koşullara kavuşun, hem vatandaşımız rahatlasın, trafik rahatlasın. Emniyet otogarın içinde olduğu alanı da kültür parkı olarak düzenlemek için bütün hazırlıklarımız tamam."

"Bükemedikleri bileği öpmek zorunda olduklarını öğrenecekler kardeşim"

İmamoğlu ayrıca şunları kaydetti:

“Beş yıldır aynı şeyleri yapıyor bu adamlar. Bakın beş yıldır her işimize engel olmaya, uzatmaya, aksatmaya çalışıyorlar. Ama biz; kararlılığımızdan hiç taviz vermeden, doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan, mücadele ediyoruz. Sabırla ve cesaretle mücadele ediyoruz. O kadar cesuruz ki , Allah şahit, gücümüzü milletimizi gücünden güç alıyoruz. Eninde sonunda da ne oluyor biliyor musunuz? Muhakkak sonuç alıyoruz. Kaybettiğimiz hiçbir şey yok. Evet; zaman kaybediyoruz. Doğrudur. Ama yalana, talana ve insanların malına, mülküne göz koyanlara fırsat vermiyoruz. Tüm engelleri aşıyoruz. Çünkü, haklıyız kardeşim, haklıyız. Evet, gücümüzü haktan, halktan ve hukuktan alıyoruz. Gücümüzü sizin sevginizden, desteğinizden alıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar, bizi engelleyemeyeceklerini anladılar. 31 Mart'tan sonra da ne yapacaklar? O millete hava atan, ‘Oy verirsen, hizmet veririm’ diyen anlayış ne yapacaklar? Milletin elini bükemeyeceklerini ve bükemeyecekleri milletin elini öpmek zorunda olduklarını öğrenecekler kardeşim. Milletin o güçlü elinin, haktan ve hukuktan, demokrasiden ve adaletten ayrılmayan 16 milyon insanın eli olduğunu göreceklerin. Sizlerin eli.”