Gündem

İmamoğlu: 'Cemevleri ibadethanedir' demek, hizmet etmek kamu görevimiz

28 Temmuz 2023 02:06

İstanbul Kadıköy’de Alevi vatandaşların Muharrem matemi lokmasına ortak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "'Cemevleri ibadethanedir’ demek, cemevlerine bizlerin hizmet etmesi kamu adına görevimiz" dedi.

İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte, Kadıköy’de Alevi vatandaşların Muharrem matemi lokmasına ortak oldu. İmamoğlu, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“‘Cemevleri ibadethanedir’ demek ya da cemevlerine bizlerin hizmet etmesi, kamu yöneticisi olarak ama Kadıköy Belediye Başkanımız ama ben, bunu yaparken unutmayınız, kamu adına görevimizi yerine getiriyoruz. Bu bir lütuf değildir. Hakkınız olan, hukukunuz olan ihtiyaçlarınıza katkı sunma görevini yerine getiriyoruz. Bugüne kadar olan eksiklikleri tamamlama gayreti içerisindeyiz. Bunun siyasi partisi ya da vesairesi de olmaz. Bakın bu hak, hukuk meselesidir.” 

İmamoğlu, "İslam tarihinin en derin acılarından birinin, en büyük katliamlarından birinin yaşandığı bir günün yıl dönümünü hep beraber yaşıyor, anıyor ve o acıdan aslında milletçe barışı, huzuru ve bir daha öyle olayların yaşanmaması adına dersler çıkarıyoruz. Allah, hiçbir zaman milletimize o tür acıları bir daha yaşatmasın. Ne yazık ki, yüzyıllar geçse de yakın zamanda acılar yaşamış milletiz. Ve bunları, içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. Başımız öne düşüyor. İçimiz yanıyor. Bunların hiçbirisi bu topraklara, bu kadim millete yakışmıyor" diye konuştu.