Gündem

İmam Dörtbudak, bu kez karma eğitimi hedef aldı: Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir

Dörtbudak, daha önce kadın ve çocukları kıyafetleri üzerinden hedef aldığı sözlerinden dolayı gözaltına alınmıştı

19 Ocak 2023 06:48

Kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden hedef alan Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, şimdi de karma eğitimi hedef aldı.

Dörtbudak verdiği vaazda, “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Birlik Sendikası’ndan Nihan Soycan, imamın karma eğitimi hedef almasına tepki gösterdi. Özbay, “İmam Dörtbudak’ın karma eğitimi hedef alan vaazı suçtur. Böyle bir vaaz verilmesine müsaade eden ya da bu vaazdan sonra harekete geçmeyen yöneticiler de bu suça ortak olmaktadır” dedi.

Karma eğitim karşıtı söylemlerin yeni olmadığını belirten Soycan da, “Türkiye eğitim sistemi yıllardır gericiliğin ve piyasacılığın kuşatması altında. Bir taraftan tarikat, cemaat, dinci kuruluşlar aracılığı ile karma eğitim ve eğitimde laiklik hedef alınıyor. Hızla imam hatipleşiliyor, değerler eğitimi adı altında zorunlu din dersleri dayatılıyor, MEB kaynakları gerici vakıf ve derneklerle imzalanan protokollere savruluyor” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, 29 Ağustos’ta, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” ifadeleriyle hedef almasının ardından gözaltına alınmıştı. Dörtbudak, Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.