Politika

İletişim Başkanlığı, "Türkiye, İsrail'e ilişkilerin geliştirilmesini istedi" iddiasını yalanladı: "Dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyin"

DMM açıklamasında "Bahse konu görüşme bu vesileyle gerçekleşmiş olup İsrail basını tarafından ortaya atılan iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi

02 Nisan 2024 15:44

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerin geliştirilmesini istediğini; ayrıca Ankara ve Tel Aviv büyükelçilerinin görev yerlerine dönmesini istediklerini aktaran İsrail basını haberini yalanladı. DMM'nin açıklamasında, "Türkiye, her vesileyle ve her düzeyde İsrail’in Gazze’deki masum Filistinlilere yönelik insanlık dışı katliamlarına karşı çıkmış ve eleştirmekten çekinmemiştir. Ayrıca Filistin davasını bir insanlık ve adalet meselesi olarak görmekte olup, bu tutumunu kararlılıkla sürdürmektedir" denildi. 

İsrail'de yayın yapan Maariv, geçen haftalarda Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği maslahatgüzarı "sert bir kınama" için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığında, Türkiye'nin İsrail'e yönelik tutumu hakkında da konuşulduğunu yazmıştı. Gazetenin haberine göre; Türk maslahatgüzarın bu görüşmede Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerin geliştirilmesini istediği ayrıca Ankara ve Tel Aviv büyükelçilerinin görev yerlerine dönmesini istediklerini belirttiği iddia edilmişti. 

TIKLAYIN | İsrail basını: Türkiye, İsrail'e ilişkilerin geliştirilmesini istediğini bildirdi

DMM'den yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bir açıklama yayımlayarak söz konusu iddiayı yalanladı. DMM'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"İsrail basın yayın organlarında yer alan, "Üst düzey Türk yetkililer, 'İsrail ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz' mesajı gönderdi" iddiası doğru değildir.

İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçlarına ilişkin Türkiye'nin haklı tepkilerine binaen Tel Aviv Büyükelçiliğimiz Geçici Maslahatgüzarı 25 Mart 2024 tarihinde İsrail Dışişleri Bakanlığına davet edilmiştir.

Bahse konu görüşme bu vesileyle gerçekleşmiş olup İsrail basını tarafından ortaya atılan iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Türkiye iddia edildiği gibi, “İki ülkenin büyükelçileri karşılıklı olarak geri dönmeli” yönünde bir teklifte bulunmamıştır.

Türkiye, her vesileyle ve her düzeyde İsrail’in Gazze’deki masum Filistinlilere yönelik insanlık dışı katliamlarına karşı çıkmış ve eleştirmekten çekinmemiştir. Ayrıca Filistin davasını bir insanlık ve adalet meselesi olarak görmekte olup, bu tutumunu kararlılıkla sürdürmektedir.

İsrail’in dünya kamuoyunu manipüle etmek amacıyla yürüttüğü dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz"