Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan ABD Kongresi'ne çağrı: Kobani yerine PKK terörünün kurbanlarının yakınlarını davet edin ve özür dileyin

02 Kasım 2019 11:48

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Kongresi'ne kamuoyunda Mazlum Kobani adıyla bilinen SDG yöneticisi 'Ferhat Abdi Şahin'i davet etmek yerine yakınları PKK tarafından öldürülenleri çağırma' çağrısında bulundu.

Twitter hesabından İngilizce açıklamalarda bulunan Altun, "ABD'nin YPG'ye verdiği desteğin ülkenin tarihinde kara bir leke" olacağını ifade ederken, "Türkiye'nin kim destek verirse versin terör ile mücadeleye devam edeceğini" söyledi.

Altun'un açıklamaları şöyle:

"Ferhat Abdi Şahin (Kod adı Mazlum Kobani) İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan bir terörist.

Bununla da sınırlı değil, o PKK ile YPG arasında çekilen yüzeysel çizginin en büyük kanıtı.

Ferhat Abdi Şahin'i davet edenler sadece Türkiye-ABD yasalarına zarar vermiyor, aynı zamanda potansiyel olarak ABD yasalarına göre suç işliyor.

NATO müttefikimizin bir terör liderini yüceltme çabası uzun süre akıllarımızdan çıkmayacak.

Kim desteklerse desteklesin biz terör ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Terörle mücadele bir terörist bazıları tarafından "kahraman" olarak nitelendirildiği sürece başarılı olamaz.

ABD'nin bu terör organizasyonuna verdiği destek tarihlerinde kara bir leke olacak ve dış politika fiyaskolarına bir örnek olarak ders kitaplarında öğretilecek.

ABD Kongresi Ferhat Abdi Şahin yerine PKK terörünün kurbanlarının ailelerini davet etmeyi  ve onlardan özür dilemeyi düşünmeli"