Çevre

İkizdere’den İkizköy’e destek: Dünyanın bütün ağaçları birbirine bağlı, acıları ortak

11 Ağustos 2023 22:44

Muğla, Milas‘a bağlı İkizköy‘deki Akbelen‘de direnişin 19’uncu gününe gelindi. Yıllardır nöbet tutulan alana 19 gün önce Limak ve IC İçtaş ortaklığındaki YK Enerji girmiş ve ağaçları yok etmişti. Bu süreçte Akbelen’e verilen binlerce destekten biri de İkizdere‘den geldi. Türkiye'de öne çıkan iki ayrı ekokırım alanında verilen direnişin öncüleri bir araya geldi. İkizdere'nin çam fidanı artık İkizköy'de yaşayacak. “Dünyanın bütün ağaçları birbirine bağlıdır, acıları ortaktır“ diyerek Akbelen için çağrıda bulundu.

İkizdere de İkizköy gibi doğasını korumaya çalışıyor. Tek fark şirket: Cengiz İnşaat. İki ekokırım alanında verilen mücadelenin buluşmasında İkizdere Çevre Derneği‘nden Fazlıoğlu‘nun kaleme aldığı Eskenci Destanı kitabı imzalandı ve direniş için bağışlandı.

Dün (10 Ağustos) yapılan ziyarete ilişkin Yeşil Gazete‘ye konuşan Fazlıoğlu, şunları aktardı:

“İkizdere Çevre Derneği’nin temsilen Akbelen’e destek ziyaretinde bulunduk. Akbelen’le benzer şeyleri biz de yaşıyoruz. Dünyanın bütün ağaçları birbirine bağlıdır, acıları ortaktır. Ağaçları savunanlar da aynı şekilde kardeştir. Kazdağları‘nı Cerattepe‘yi anlamadan İkizdere‘yi ve Akbelen‘i anlayamayız. Mücadele ettiğimiz yağmacı sınıfın, isimleri değişik olsa da her yerde aynı kişilerden oluştuğunu farkettik. Bir grevde bir emeklilerin eyleminde veya özel okullarda öğrencileri okulsuz bırakanlar… Eskenci Destanı kitabımızı Akbelen dayanışmasında doğaseverlerle buluşturduk. Kitapseverlerden herhangi bir ücret talep etmedik bağış kutusuna bağış yapmalarını istedik.”

İkizdere’deki direnişin anlatıldığı kitap alanda imzalandı, dağıtılan kitaptan elde edilen gelirin ise Akbelen direnişine bağışlanması talep edildi.

İkizköy direnişçilerinin sembolik ismi, köylülerden Nejla Işık’a ise İkizdere direniş alanından getirilen çam fidanı hediye edildi. İkizdere’nin fidanı Akbelen’e dikildi.

Fazlıoğlu şu mesajı paylaştı:

“Onlar yok ederken biz yaşam savunucuları yaşamı var etmeye devam edeceğiz.”