Mezuniyet töreni sonrası Subay Andı okuyarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan ve disiplin soruşturması kapsamında TSK'dan ihraç edilen beş teğmen ile 'fotoğraf krizi' yaşandı. İddialara göre; teğmenlerle fotoğraf çektiren Harbiyeliler uyarıldı. Okula dönüşte o kareler sildirildi.
Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre; İstanbul’da ailesiyle yaşayan Ebru Eroğlu geçtiğimiz günlerde çarşıya çıktı. Askeri malzemeler satan bir dükkana girdiğinde Harbiyelilerle karşılaştı. Birbirlerine sarıldılar ve fotoğraf çektirdiler. Öğrenciler okula döndüğünde ise telefonları kontrol edilerek o fotoğraflar sildirildi. Ayrıca harbiyelilere, "bir daha böyle bir şey olmasın" uyarısı yapıldı.
Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu’nun 28 Mayıs’ta yapılan gösterisine katılan teğmenler Talip İzzet Akarsu, Batuhan Gazi Kılıç, Serhat Gündar ve Deniz Demirtaş da bir grup Kara Harp Okulu öğrencisi ve bazı hocaları ile karşılaştı.
Burada fotoğraf çektirdiler. Ancak okula dönüşte bir şekilde olayı öğrenen okul yönetimi, öğrencilerin telefonunu kontrol edip fotoğrafları sildirdi. Konsere giden hocalar da bu konuda uyarıldı.