Gündem

Adana'da çevik kuvvet servis aracının geçişi sırasında patlama; biri polis 5 kişi yaralandı

25 Eylül 2019 07:50

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Valilikten yapılan açıklamaya göre biri polis 5 kişi hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Selahatin Eyyubi Mahallesi'de sabah 07:20'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda zırhlı servis aracıyla çevredeki araçlar zarar gördü.
Saldırıda yaralananlar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Patlama anı güvenlik kamerasına şöyle yansıdı:

"Yaralıların sağlık durumu ciddi değil"

Adana Valisi Murat Demirtaş, patlamada yaralananların durumunun ciddi olmadığını açıkladı. Adana Emniyeti'nin geniş çalı bir operasyon başlattığını duyuran Demirtaş, "Terör saldırısında 1'i polis 5 kişi hafif yaralandı" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan açıklama

Fox Tv canlı yayınına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Polis servis aracına bombalı saldırı yapıldı. Biz de oraya doğru gidiyoruz. Elimizde çok fazla bilgi yok. Şimdilik şehit haberi yok. Güne üzücü bir haberle başladık. Biz de olay yerine varmak üzereyiz. Adana Emniyeti terör konusunda çok hassas ama bazen sızmalar oluyor" diyerek, "Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı: Terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 1'i polis 5 kişinin yaralandığı saldırının ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Yardagül, "Özel Harekat Polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında bomba patlatıldı. Patlama sonucu 4 vatandaş, 1 polis yaralandı. Olayda şehidimiz yok. Yaralılardan bazıları tedavi edilip taburcu edildi. Diğer yaralıların durumu hafif. Saldırının bir terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz. Terör savcılarımız ve polislerimiz olay yerindeler. Geniş çaplı inceleme başlattık" dedi.

Adalet Bakanı: Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, patlamaya ilişkin, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığımız bu konu hakkında titiz bir şekilde çalışıyor. Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.